Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jahňacie kotletky s maslovými reďkovkami

jehneci_kotletky_s_maslovymi_redkvickami-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★
Čas prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

 
  • 800 g jahňacieho hrebienka (cca 8 kotliet)
  • 400 g reďkoviek
  • 3 lyžice masla
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 hrste zelených listov (špenát, rukola, valeriánka)
  • soľ, čierne korenie

Postup:

1)  Jahňacie mäso očistite, osušte a zo všetkých strán dôkladne osoľte. Rozmarín a olúpaný cesnak nasekajte a premiešajte s olivovým olejom. Vzniknutou marinádou potrite jahňací hrebienok a nechajte v chlade odležať.

2)  Po odležaní mäso zbavte prebytočnej marinády a nechajte zo všetkých strán zatiahnuť v rozpálenej panvici – z každej strany asi 2 minúty. Preneste na plech a dajte dopiecť v rúre rozohriatej na 160 °C. Mäso prepečte na vnútornú teplotu okolo 60 – 62  °C, vyberte z rúry a nechajte odpočinúť.

3)  Reďkovky zbavte vňati, ponechajte len malú časť stonky a rozkrojte na polovicu. V kastróliku rozohrejte dve lyžice vody. Pridajte maslo a rozmiešajte metličkou na emulziu. Vložte reďkovky, osoľte a nechajte len mierne prehriať. Podávajte s nakrájanými kotletkami a zelenými listami.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina