Postup:
1. Červenú kapustu nakrájame na rezančeky (cca 5 mm hrubé) a sparíme ich v osolenej vode na zhryz.
2. Na malé kocôčky nakrájanú slaninu roztavíme, pridáme nadrobno krájanú cibuľu a zľahka orestujeme dosklovita.
3. Do zmesi pridáme cukor, vínny ocot, víno, šťavu z pomarančov a korenie a všetko zvaríme.
4. Potom do zmesi pridáme červenú kapustu. Premiešame ju so základom a necháme odležať cca 10 minút, aby nasiakla chuť základu. Nakoniec kapustu zjemníme maslom a prípadne ju dosolíme.
5. Kačacie prsia nacizelujeme ostrým nožom (kožu s tukom zľahka nakrojíme na prúžky) a pozvoľna ich opečieme na suchej panvici kožou nadol (neobraciame ich).
6. Po zhruba 8 minútach pridáme maslo a prsia osolíme. Maslom mäso vytemperujeme a potom preložíme do rúry predhriatej na 60 °C odpočinúť na cca 8 minút.
7. Odpočinuté mäso nakrájame na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červenou kapustou.