Postup:
1. Bravčovú filetu osolíme a okoreníme. Potom ju na panvici na troške oleja tri minúty z oboch strán opečieme.
2. Panenku položíme na pekáč a vložíme do rúry. Pečieme asi 40 minút pri teplote 80 °C, pokým mäso jemne nezružovie (mäso by malo mať teplotu 60 °C – môžete ju ľahko zmerať teplomerom na mäso).
3. Keď je fileta v rúre, pripravíme si bylinkovú kôrku: všetky bylinky a biely chlieb zmiešame v mixéri, potom zmes vlejeme do misy so zmäknutým maslom s izbovou teplotou a všetko zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením podľa chuti.
4. Asi polcentimetrovou vrstvou bylinkovej zmesi potrieme papier na pečenie a dáme do chladničky.
5. Po upečení panenku vyberieme z rúry, preklopíme na ňu pripravený papier na pečenie, zalejeme bylinkovou zmesou a dáme ju do rúry nastavenej na grilovanie.
6. Po ukončení grilovania mäso vyberieme z rúry a necháme ho asi päť minút pred podávaním odpočívať. Šťava sa tak v mäse dobre rozprestrie a pri krájaní nevytečie. Panenku podávame s farebnou zeleninou a gratinovanými zemiakmi.