Prepelica sa radí do čeľade bažantovitých a rozšírená je v Európe, Afrike a Ázii. Vo voľnej prírode je však pomerne vzácnym druhom a chová sa predovšetkým na farmách. Poskytuje veľmi jemné a lahodné mäso, ktoré ozdobí každé sezónne menu.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Prepelica váži obvykle medzi 120 – 250 g a vcelku sa podáva najčastejšie ako jedna porcia. Mäso je jemne vláknité a sfarbené do tmavoružova, má charakteristickú chuť a arómu.

Využitie

Prepelice sa väčšinou pripravujú vcelku s plnou, napríklad s hubami, hydinovými pečienkami, čerstvými bylinkami alebo špenátom. Mäso má tendenciu vysúšať sa, preto sa odporúča ich pred pečením zabaliť do slaniny či vínnych listov. Prepeličie stehná a prsia sa pečú a smažia, je možné ich ale taktiež pošírovať či vyúdiť. Chuť prepeličieho mäsa skvele vynikne v kombinácii s ovocím, ako je hroznové víno, citrusy, jablká, hrušky, slivky. Obľúbenou ingredienciou je taktiež brusnicová a jarabinová zavarenina, pri príprave omáčky je dobrou voľbou červené víno či portské.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!