Charakteristickým znakom perličiek je tmavé perie pokryté drobnými bodkami, ktorým taktiež vďačí za svoj názov. Na ich chov sa špecializujú najmä vo Francúzsku, veľmi obľúbenou pochúťkou je taktiež v talianskej kuchyni.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Mäso perličiek obsahuje vysoký podiel bielkovín a je veľmi chudé – obsah tuku sa pohybuje v prípade pŕs okolo 1 %, v prípade stehien je jeho hodnota cca 2,7 %. Koža má charakteristický modravý lesk a mäso je tmavšie než v prípade bežnej hydiny. Na trh sa dostávajú perličky s hmotnosťou zhruba 500 – 600 g.

Využitie

Podobne ako ostatné druhy pernatej zveri sa aj perlička počas tepelnej úpravy ľahko vysuší – predísť tomu je možné prešpikovaním či zabalením do slaniny. Osobitú chuť mäsa výborne doplní divoké korenie, koreňová zelenina a červené víno. Perličku je možné upiecť taktiež na stredomorský spôsob s paradajkami, paprikami, čiernymi olivami a provensálskymi bylinkami. Obľúbenou úpravou je variant na rasci so zemiakovou knedľou a dusenou kapustou.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!