Králik domáci poskytuje vynikajúce mäso, ktoré je cenené pre svoju jemnú chuť, výborné nutričné hodnoty a ľahkú stráviteľnosť.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Králičie mäso je bledoružovej až bielej farby, jemne vláknité, mäkké a obsahuje veľké množstvo kvalitných bielkovín a málo tuku. Dostupný je v chladenej a mrazenej podobe, vcelku aj rozdelený na jednotlivé porcie – prednú a zadnú polku, chrbát, stehná alebo filety. Za delikatesu sú považované taktiež vnútornosti.

Využitie

Na minútkovú úpravu sa hodí mäso z chrbta alebo stehna, na varenie a dusenie sa používa najčastejšie predná polka. K najobľúbenejším častiam patria stehná, ktoré sa pečú, je možné ich konfitovať alebo vykostiť a pripraviť ako rezne. Najznámejšou úpravou je u nás zrejme králik na cesnaku podávaný so špenátom, skvele chutí pečený na horčici, jablkách alebo koreňovej zelenine. Podáva sa aj ako roláda so slaninou alebo v podobe mletej karbonátky. Srdce, pečeň a obličky sa môžu podusiť na cibuľke alebo využiť na prípravu paštéty.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!