Divoké prasatá patrili k dôležitým zdrojom obživy už v mladšej dobe kamennej. Dlhá tradícia, nezameniteľná chuť a široké možnosti kulinárskeho spracovania radia kančie mäso k najobľúbenejším druhom zveriny.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Diviačie mäso obsahuje viac tuku než raticová zver, v porovnaní s bežným bravčovým mäsom je však pevnejšie, chudšie a výživnejšie. Má tmavočervenú farbu, jemnú štruktúru a je pretkané tukovými žilkami.

Využitie

Jednotlivé časti diviačieho mäsa sa pripravujú rovnako ako bravčové. Prerastená a šťavnatá krkovička sa výborne hodí na pečenie a dusenie, nakrájaná na plátky je skvelá na minútkovú úpravu. Plece pokrájané na kocky sa používa na prípravu populárneho diviačieho guláša, je možné ho však aj upiecť vcelku v rúre alebo spracovať v mletej podobe, napríklad na ragú alebo burger. Mäso z vykosteného boku sa dobre uplatní v gulášoch a dusených zmesiach, vo forme plátu sa používa na prípravu rolády.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!