Daniel európsky patrí medzi najstaršie druhy divej zveri a v súčasnosti sa chová predovšetkým na farmách. Jeho tmavé mäso vyniká výraznou chuťou aj vôňou a je veľmi šťavnaté.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Danielie mäso sa vyznačuje červenohnedou farbou, je krehké a jemne vláknité a v porovnaní so srnčím obsahuje viac tuku, vďaka čomu sa počas tepelnej úpravy toľko nevysušuje.

Využitie

Chrbát a stehno sa hodí na pečenie vcelku, v podobe plátkov je možné ho taktiež smažiť či grilovať. Na populárny danielí guláš sa používa najčastejšie bok, ktorý sa uplatní aj pri príprave rolád. Hojne využívanou časťou je taktiež plece, ktoré je možné piecť a dusiť, a to pokrájané na kocky aj vcelku. Rovnako ako v prípade ostatných druhov zveriny ladí s danielím mäsom divoké korenie (celé čierne korenie, jalovec, nové korenie, bobkový list), ďalej červené víno, tmavé pivo a taktiež ovocné doplnky – brusnice, slivky, šípky alebo jarabina.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!