Pliecko prasiatka leží pod plecom v prednej časti hrudnej steny a ponúka hneď niekoľko možností kuchynského spracovania.


940x200

Viete, že..?

Čerstvé bravčové je sfarbené doružova s jemnými vláknami a ľahko mramorované tukom. Tučné časti majú byť biele a pevné.

Na rozdiel od hovädzieho, ktoré potrebuje určitý čas zrieť, je bravčové mäso najchutnejšie ihneď po porážke.

Bravčové vydrží niekoľko dní v chladničke, hlboko zamrazené sa môže skladovať až pol roka. Pri príprave treba z hygienických dôvodov dbať na to, aby bolo aj v hlbších vrstvách dokonale tepelne opracované.


Znaky

Pliecko a rebrá sa vyznačujú hrubšou štruktúrou svalového vlákna a vyšším podielom tuku – v porovnaní s dospelými ošípanými je však mäso o poznanie chudšie. Pliecko je dostupné tak vcelku, ako aj naporciované na rebierka vhodné na okamžité spracovanie.

Využitie

Celé pliecko aj jednotlivé rebierka sa hodia na pečenie či grilovanie – vďaka vyššiemu obsahu tuku sú nielen veľmi chutné, ale taktiež šťavnaté. Pred úpravou je možné mäso naložiť do marinády z oleja, korenia a byliniek – je však dobré mať na pamäti, že mäso z prasiatka má oproti bravčovému jemnejšiu chuť a príliš výrazné ingrediencie by ju mohli prebiť. Vykostené pliecko je možné rozrezať na plát, naplniť a podávať vo forme rolády.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!