Foie gras s brioškou a coulis z čiernej bazy

Foie gras s brioškou a coulis z čiernej bazy
Čas prípravy3 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
kačacích foie gras
1g
čiernej hľuzovky
100ml
bieleho portského vína
1
pomaranč
morská soľ, mleté biele korenie
400g
hladkej múky
260g
masla
70g
cukru
30g
droždia
5
vajec
soľ
hrsť čiernej bazy
100g
cukru
200ml
vody

Postup prípravy

Foie gras:
1. Pečeň zbavíme žiliek, zakvapkáme portským vínom a šťavou z pomaranča. Potom ich posypeme nastrúhanou hľuzovkou a podľa chuti osolíme, okoreníme a minimálne 60 minút necháme v chlade marinovať.
2. Foie gras následne vložíme do formy, zabalíme do potravinárskej fólie a 50 minút varíme v pare pri 50 °C.
Briošky:
1. Múku, cukor, droždie, vajcia a soľ zmiešame v miske. Pridáme maslo a dôkladne premiesime.
2. Následne vyváľame guľaté briošky, necháme ich nakysnúť a pečieme pri 160 °C zhruba 10 minút.
Coulis z čiernej bazy:
Bazu opláchneme, zmiešame s vodou a cukrom a necháme variť asi 15 minút. Potom ju rozmixujeme, precedíme cez jemné sitko a zredukujeme na požadovanú konzistenciu.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich