Foie gras s brioškou a coulis z čiernej bazy
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
kačacích foie gras1g
čiernej hľuzovky100ml
bieleho portského vína1
pomarančmorská soľ, mleté biele korenie
400g
hladkej múky260g
masla70g
cukru30g
droždia5
vajecsoľ
hrsť čiernej bazy
100g
cukru200ml
vodyPostup prípravy
Foie gras:
1. Pečeň zbavíme žiliek, zakvapkáme portským vínom a šťavou z pomaranča. Potom ich posypeme nastrúhanou hľuzovkou a podľa chuti osolíme, okoreníme a minimálne 60 minút necháme v chlade marinovať.
2. Foie gras následne vložíme do formy, zabalíme do potravinárskej fólie a 50 minút varíme v pare pri 50 °C.
2. Foie gras následne vložíme do formy, zabalíme do potravinárskej fólie a 50 minút varíme v pare pri 50 °C.
Briošky:
1. Múku, cukor, droždie, vajcia a soľ zmiešame v miske. Pridáme maslo a dôkladne premiesime.
2. Následne vyváľame guľaté briošky, necháme ich nakysnúť a pečieme pri 160 °C zhruba 10 minút.
2. Následne vyváľame guľaté briošky, necháme ich nakysnúť a pečieme pri 160 °C zhruba 10 minút.
Coulis z čiernej bazy:
Bazu opláchneme, zmiešame s vodou a cukrom a necháme variť asi 15 minút. Potom ju rozmixujeme, precedíme cez jemné sitko a zredukujeme na požadovanú konzistenciu.