Konfitované bravčové líčka so zeleninou

Konfitované bravčové líčka so zeleninou
Čas prípravy5 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1900g
chladených bravčových líčok
1000g
škvarenej bravčovej masti
50g
cesnaku
15g
čerstvého tymianu
1g
celého čierneho korenia
400g
lahôdkových zemiačikov
50g
extra panenského olivového oleja
5g
kamennej soli
300g
baby repy
300g
baby kvaky
400g
tekvice Hokkaido
100g
bielej cibule
500g
extra panenského olivového oleja
1g
soľ
1g
kvetov levandule

Postup prípravy

Príprava líčok:
1. Bravčové líčka očistíme a na 6 hodín naložíme do hrubozrnnej soli  a cesnaku.
2. Následne ich umyjeme, osušíme a opečieme na panvici s malým množstvom masti zo všetkých strán a dozlatista.
3. V hrnci rozohrejeme zvyšnú bravčovú masť, pridáme vetvičky tymianu a strúčiky cesnaku.
4. Do masti vložíme opečené líčka  a konfitujeme ich úplne ponorené, priklopené v rúre vyhriatej na 90 °C asi 3,5 hodiny.
5. Správne konfitované líčka sa v ústach jemne rozdrobia. Líčka necháme vychladnúť, potom ich pokrájame na kusy a tie pred servírovaním prehrejeme pod grilom.
Príprava zemiakov:
1. Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň zemiačiky a omastíme ich olivovým olejom.
2. Nesolíme! Pečieme pri 160 °C asi 20 minút – zemiaky musia byť.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich