METRO štartuje veľkú marketingovú kampaň. Dňom súkromného podnikania podporí malých podnikateľov

Bratislava, 30. 6. 2017

Spoločnosť METRO v júni spustila marketingovú kampaň v celkovej hodnote viac ako 300-tisíc eur. Prostredníctvom nej chce vyzdvihnúť tvrdú prácu malých podnikateľov a zaviesť tradíciu Dňa súkromného podnikania, ktorý tohto roku pripadne na 11. októbra. Ide o jednu z najväčších kampaní v histórii spoločnosti a zahŕňa tlačené médiá, rádiá, internet i vlastné komunikačné kanály. Po prvý raz na slovenskom trhu tiež odvysiela televízny spot.

Chceme oceniť malých podnikateľov za ich tvrdú každodennú prácu a venovať im špeciálny deň. Deň súkromného podnikania sa uskutoční v 25 krajinách po celom svete a je naplnením našej stratégie „Pomáhame podnikateľom rásť“. Už to nie je len o predaji tovaru podnikateľom, ale poskytujeme našim zákazníkom oveľa širšie spektrum služieb vrátane poradenstva a vzdelávania,“ vysvetľuje Marcela Syrovátková, riaditeľka marketingu METRO Cash & Carry SR.

Kampaň odštartovala v polovici júna spustením webovej platformy na adrese www.denpodnikania.sk, kam sa môžu všetci podnikatelia bez ohľadu na oblasť podnikania registrovať so špeciálnymi ponukami pre svojich zákazníkov. Tie sa potom zobrazia na interaktívnej mape. Záleží pritom len na nich, čo svojim zákazníkom ponúknu. Môže to byť napríklad dezert zadarmo ku káve, zľava na nákup alebo kultúrna akcia. Verejnosť následne na rovnakých stránkach nájde v prehľadnej mape všetky podniky vo svojom okolí, ktoré si na tento deň pripravili špeciálnu ponuku.

„Všetky marketingové aktivity sú naplánováné od júna do októbra a sú rozdelené na dve fázy. Najskôr sa budú zameriavať na akvizíciu podnikateľov a ich ponúk, v druhej polovici zacielia na koncových zákazníkov, aby sa prišli k podnikateľom zo svojho okolia pozrieť,“ vysvetľuje Marcela Syrovátková.

METRO využije na podporu celý marketingový mix. Odštartuje s vlastnými komunikačnými kanálmi ako sú letáky, web, e-mailingy, ale tiež instore alebo one-to-one komunikácia prostredníctvom obchodných zástupcov. Pridá sa on-line kampaň a kampaň na sociálnych sieťach a nebude chýbať ani PR podpora. V druhej časti sa pripojí inzercia v Novom Čase, rádiospoty na Exprese a ďalších obľúbených komerčných staniciach a televizna reklama na staniciach skupiny Markíza: (https://www.youtube.com/watch?v=l_KPboW3eOs)

Historicky prvý Deň súkromného podnikania sa tento rok bude konať 11. októbra, v ďalších rokoch potom vždy druhý utorok v októbri. Cieľom projektu je pripomenúť dôležitosť malých podnikateľov nielen pre domácu ekonomiku, ale tiež pre spoločnosť. Partnermi sú Združenie mladých podnikateľov Slovenska a Zväz hotelov a reštaurácií SR.

Každý podnikateľ, ktorý sa zapojí so svojou ponukou, môže od augusta získať promo materiály pre svoju prevádzku. Navyše všetci, ktorí se prihlásia do konca augusta, budú súťažiť o mediálny priestor v regionálnych denníkoch. Na september a október si METRO pripravilo atraktívne a cenovo výhodné ponuky – denné ponuky, špeciálne vouchery, ochutnávky a ďalšie akcie.

Kreatívu a koncept kampani pripravila globálne agentúra Service Plan spoločne s interným tímom skupiny METRO Group. O lokálnu adaptáciu sa stará reklamná agentúra Kaspen/Jung von Matt. Komunikáciu na sociálnych sieťach a PR zaisťuje AMI Communications Slovakia v spolupráci s pražskou Inspiro Solutions. AMI sa podieľa aj na plánovaní médií spolu s mediálnou agentúrou OMD. Webovú platformu pripravila digitálna agentúra Actum.