METRO rozšírilo a zmodernizovalo distribučnú platformu v Nitre

Bratislava, 15. 12. 2016

Veľkoobchod METRO Nitra slávnostne otvára rozšírenú a zmodernizovanú distribučnú platformu v Nitre pre službu METRO Distribúcia. Spoločnosť sa rozhodla pre tento významný krok najmä z dôvodu, že dopyt zákazníkov po závoze tovaru priamo do ich prevádzok neustále rastie.

Nitriansky veľkoobchod METRO rozširuje svoju distribučnú platformu o cca 1.075 m². Aktuálna celková platforma distribúcie má cca 1.337 m². Plocha určená pre chladený tovar /+2°C/ sa zväčšila o cca 283 m², celkovo zachladený priestor /+2°C/dosahuje rozlohu cca 371 m². Výrazné zmeny nastali aj pri mrazenom sklade. Novo vybudovaný mrazený priestor má dnes rozlohu cca 99 m², čo je v porovnaní so starým mrazeným skladom viac o 42 m².

Rekonštrukcia tiež prebehla v rámci kancelárskych priestorov. Tie sa rozrástli až na 126 m², pôvodne to bolo cca 40 m². O číslo 3 sa zväčšil počet nakladacích rámp. Celkovo dnes nitrianske METRO disponuje 7 nakladacími rampami. Okrem toho spoločnosť METRO pri modernizácii distribučnej platformy myslela aj na životné prostredie. „Zaviedli sme novú technológiu na zníženie emisií flourovaných uhľovodíkov a použili novú technológiu CO2 pre chladiace aj mraziace zariadenia,“ spresnil Marián Zeleňák, Store manager METRO Nitra.

Celková investícia predstavovala sumu 1.526.000,- €

Modernizácia a rozšírenie distribučnej platformy METRO Nitra:

PREDTÝM PO NOVOM
7 +3
Počet pracovníkov distribúcie
36 38 +2

Aktuálne má služba METRO Distribúcia v Nitre registrovaných 489 aktívnych profi zákazníkov. Tí zákazníci, ktorí využívajú závoz tovaru z METRO, tvoria cca 9% z celkového počtu mesačne nakupujúcich profi zákazníkov a majú podiel na celkovom mesačnom predaji cca 25%. Spoločnosť očakáva, že v blízkej budúcnosti sa v rámci služby distribúcie dosiahne nárast na 39% z celkového profi predaja ročne. „Vždy sa snažíme reflektovať na potreby a požiadavky našich zákazníkov. Práve kvôli tomu, že záujem o distribučné služby stabilne narastá, rozhodli sme sa rozšíriť a modernizovať našu distribučnú platformu v Nitre,“ uviedol Marián Zeleňák.

Nitrianska služba METRO distribúcia denne obslúži asi 120 zákazníkov. Personál za jeden deň vypraví 12 áut a naloží asi 40 ton tovaru. Najčastejšie je zavážaný taký sortiment ako mliečne výrobky, zelenina, mäso a trvanlivé potraviny. Maximálna vzdialenosť závozu je 150 km, priemerná sa ráta na 100 km. V nitrianskom METRO sa o zákazníkov využívajúcich distribúciu stará 38 zamestnancov. Po novom pribudne päť ďalších pracovných miest.

„Naši klienti oceňujú prozákaznícke správanie našich ľudí. Je to najmä ochota personálu, príjemné vystupovanie vodičov, individuálny prístup k zákazníkovi, ale aj dohodnuté závozové schémy, čo si naši zákazníci skutočne vážia,“ vysvetlil Marián Zeleňák. V prevažnej miere je pri distribúcii využívaná najmä forma online objednávania prostredníctvom m-objednávky (90 %), potom telefonické objednávky tvoria 2%-percentný podiel; 2 % zákazníkov postupuje mailom a pre zvyšok zostávajú ostatné spôsoby.

METRO v Nitre má plne rozvinutú spoluprácu s takými významnými regionálnymi dodávateľmi ako Laprema, Gašparík mäso výroba, SeadStar, Aspis, Hochel, Agro rybia farma. Vďaka nim veľkoobchod na svojich pultoch zákazníkom ponúka vždy čerstvé a kvalitné mäso, mäsové výrobky, zeleninu, med, pečivo, čerstvé chladené ryby.