METRO rozšírilo a zmodernizovalo distribučnú platformu v Košiciach

Bratislava, 22. .9. 2016

Veľkoobchod METRO Košice slávnostne otvára rozšírenú a zmodernizovanú distribučnú platformu v Košiciach pre službu METRO Distribúcia. Spoločnosť sa rozhodla pre tento významný krok najmä z dôvodu, že dopyt zákazníkov po závoze tovaru priamo do ich prevádzok neustále rastie.

Košický veľkoobchod METRO rozširuje svoju distribučnú platformu o cca 1000 m². Aktuálna celková platforma distribúcie má cca 1580 m². Plocha určená pre chladený tovar sa zväčšila o cca 690 m²,  celkovo zachladený priestor dosahuje rozlohu cca 1080 m². Výrazné zmeny nastali aj pri mrazenom sklade. Novo vybudovaný mrazený priestor má dnes rozlohu cca 90 m², čo je v porovnaní so starým mrazeným skladom viac o 50 m².

Rekonštrukcia tiež prebehla v rámci kancelárskych priestorov. Tie sa rozrástli až na 83 m², pôvodne to bolo 74 m². Až o polovicu sa zväčšil počet nakladacích rámp. Celkovo dnes košické METRO disponuje 8 nakladacími rampami. Okrem toho spoločnosť METRO pri modernizácii distribučnej platformy myslela aj na životné prostredie. „Zaviedli sme novú technológiu na  zníženie emisií flourovaných uhľovodíkov a použili novú technológiu CO2 pre chladiace aj mraziace zariadenia,“ spresnil Peter Miklovič, Store manager METRO Košice.

Modernizácia a rozšírenie distribučnej platformy METRO Košice:

PREDTÝM PO NOVOM
ZMENA
Celková plocha distribučnej platformy 580 m²
1 580 m²
+1 000 m²
Plocha určená pre chladený tovar
390 m²
1 080 m²
+690 m²
Rozloha mrazeného skladu
40 m²
90 m²
50 m²
Kancelárske priestory
74 m²
83 m²
9 m²
Počet nakladacích rámp
Počet pracovníkov distribúcie
37 42 +5

Aktuálne má služba METRO Distribúcia v Košiciach registrovaných 409 aktívnych zákazníkov. Tí zákazníci, ktorí využívajú závoz tovaru z METRO, tvoria cca 7 % z celkového počtu mesačne nakupujúcich zákazníkov a majú podiel na celkovom mesačnom predaji cca 25 %. Spoločnosť očakáva, že v blízkej budúcnosti sa v rámci služby distribúcie dosiahne nárast na 40 % z celkového predaja ročne. „Vždy sa snažíme reflektovať na potreby a požiadavky našich zákazníkov. Práve kvôli tomu, že záujem o distribučné služby stabilne narastá, rozhodli sme sa rozšíriť a modernizovať našu distribučnú platformu v Košiciach,“ uviedol Peter Miklovič.

Košická služba METRO distribúcia denne obslúži asi 120 zákazníkov. Personál za jeden deň vypraví 12 áut a naloží asi 40 ton tovaru. Najčastejšie je zavážaný taký sortiment ako mliečne výrobky, zelenina, mäso a trvanlivé potraviny. Maximálna vzdialenosť závozu je 150 km, priemerná sa ráta na 100 km. V košickom METRO sa o zákazníkov využívajúcich distribúciu stará 37 zamestnancov. Po novom pribudne päť ďalších pracovných miest.

„Naši klienti oceňujú prozákaznícke správanie našich ľudí. Je to najmä ochota personálu, príjemné vystupovanie vodičov, individuálny prístup k zákazníkovi, ale aj dohodnuté závozové schémy, čo si naši zákazníci skutočne vážia,“ vysvetlil Peter Miklovič. V prevažnej miere je pri distribúcii využívaná najmä forma online objednávania prostredníctvom m-objednávky (90 %), potom telefonické objednávky tvoria 4-percentný podiel; 1 % zákazníkov postupuje mailom a pre zvyšok zostávajú ostatné spôsoby.

METRO v Košiciach má plne rozvinutú spoluprácu s takými významnými regionálnymi dodávateľmi ako Eggro - farm s.r.o. , Milk Agro s.r.o, Vamex a.s., Andre Topic s.r.o., Ryba Košice s.r.o. Vďaka nim veľkoobchod na svojich pultoch zákazníkom ponúka vždy čerstvé a kvalitné vajíčka, pečivo, jogurty, knedle a majonézové šaláty.