Jan Žák sa stal historicky prvým generálnym riaditeľom METRO SR

Bratislava, 21. .9. 2016

Prvýkrát v histórii má METRO SR generálneho riaditeľa. Na novo vytvorenú pozíciu nastúpil Jan Žák, doterajší riaditeľ nákupu a člen predstavenstva veľkoobchodného reťazca MAKRO ČR a METRO SR. Obe firmy aj naďalej fungujú ako spoločná obchodná jednotka.

Jan Žák bude na svojej novej pozícii zodpovedať za chod a výsledky spoločnosti na slovenskom trhu a bude pokračovať v transformácii veľkoobchodu na multikanálový predaj. Svoju kariéru zahájil v MAKRO Cash & Carry v októbri 2006 po jedenástich rokoch v Aholde, kde nastúpil ako vedúci nákupu ultra čerstvých potravín do vedenia poľskej pobočky. Po dvoch rokoch sa presunul do Bulharska, kde ako člen predstavenstva viedol oddelenie nákupu potravín a v roku 2009 bol menovaný na pozíciu riaditeľa nákupu potravín a spotrebného tovaru. Rovnakú pozíciu potom zastával od roku 2013 v Českej republike, kam sa presunul z Kazachstanu, kde viac než rok viedol novo otvorenú pobočku METRO Cash & Carry.

Jan Žák sa v prostredí retailu pohybuje od roku 1995, absolvoval Mendelovu univerzitu v Brne; hovorí česky, anglicky, poľsky a rusky. Jan Žák je ženatý, má tri deti a vo svojom voľnom čase sa venuje cestovaniu a fotografovaniu.