Srnčie na pomerančoch

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
600g
srnčieho mäsa zo stehna8
guľičok čierneho korenia8
guľičok nového korenia6
guľičok borievky1
bobkový list2
polievkové lyžice masti60g
slaniny2
veľké cibule2
polievkové lyžice pomarančovej marmelády s kúskami kôryasi liter kvalitného mäsového vývaru
soľ podľa chuti
Postup prípravy
Krok 1
Slaninu opečieme dozlatista, pridáme k nej masť a cibuľu.
Krok 2
Restujeme asi 8 minút a pridáme mäso nakrájané na asi dvojcentimetrové plátky.
Krok 3
Opečieme sprudka z oboch strán, ľahko osolíme, pridáme korenie a 1,5 dl vývaru.
Krok 4
Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Podľa potreby podlievame.
Krok 5
Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu pomarančovú marmeládu, podlejeme, necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne zahustíme.
Krok 6
Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou alebo aj hranolčekmi.