Srnčie na pomerančoch

Srnčie na pomerančoch
Čas prípravy2 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
srnčieho mäsa zo stehna
8
guľičok čierneho korenia
8
guľičok nového korenia
6
guľičok borievky
1
bobkový list
2
polievkové lyžice masti
60g
slaniny
2
veľké cibule
2
polievkové lyžice pomarančovej marmelády s kúskami kôry
asi liter kvalitného mäsového vývaru
soľ podľa chuti

Postup prípravy

Krok 1
Slaninu opečieme dozlatista, pridáme k nej masť a cibuľu.
Krok 2
Restujeme asi 8 minút a pridáme mäso nakrájané na asi dvojcentimetrové plátky.
Krok 3
Opečieme sprudka z oboch strán, ľahko osolíme, pridáme korenie a 1,5 dl vývaru.
Krok 4
Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Podľa potreby podlievame.
Krok 5
Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu pomarančovú marmeládu, podlejeme, necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne zahustíme.
Krok 6
Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou alebo aj hranolčekmi.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty zo zveriny
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich