Zubáč s portobello hubami, zapečené pappardelle s paradajkovou omáčkou

Zubáč s portobello hubami, zapečené pappardelle s paradajkovou omáčkou
Čas prípravy1 hod 30 min
ObťažnosťStredne ťažká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
Zubáč
750g
Pappardelle alebo tagliatelle
20g
Soľ 
100ml
Extra panenský olivový olej
1g
Soľ Fleur de Sel
5
Vajcia
750g
Drvené paradajky
50g
Maslo
30g
Cesnak
100g
Šalotka
50ml
Extra panenský olivový olej
150ml
Biele víno suché
500g
Portobello šampiňóny
10g
Soľ 
1g
Čierne korenie celé
1g
Rasca mletá 
200g
Paradajky mäsité
20g
Tymian čerstvý

Postup prípravy

Príprava zubáča:
1. Zubáča nakrájame na porcie.
2. Pripravíme si parák ako keď naparujeme knedle a vložíme zubáča na sitko. Ochutíme tymianom a varíme na pare asi 3-4 minúty.
3. Po tepelnej úprave polejeme olivovým olejom a ochutíme. Alebo ho môžeme len klasicky opiecť na masle alebo olivovom oleji.
Príprava cestovín:
1. Parpadelle vložíme do vriacej osolenej vody s olivovým olejom a varíme ,,na zub‟ asi 10 minút.
2. Po uvarení scedíme a zmiešame s rozšľahanými vajcami, ochutíme soľou a dáme do vymasteného pekáčika.
3. Pečieme dozlatova na 170 °C asi 30 minút. Počas pečenia zakryjeme alobalom . Po upečení krájame na porcie.
Príprava húb:
1. Huby Portobello očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.
2. Opečieme na panvici s olivovým olejom, ochutíme soľou, mletou rascou a korením.
Príprava omáčky:
1. Paradajky sparíme vo vriacej vode, schladíme, olúpeme a dužinu nakrájame na malé kocky.
2. Najemno nasekanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme drvené paradajky, biele víno, osolíme a zredukujeme. Zahustíme kockami studeného masla.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie bezmäsité recepty
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich