Závin so špargľou a hlivou ustricovou

Závin so špargľou a hlivou ustricovou
Čas prípravy1 hod
ObťažnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
lístkového cesta
500g
zelenej špargle
500ml
zeleninového vývaru
700g
hlivy ustricovej
300g
zemiakov (varný typ C)
200g
žltej cibule
100g
vaječných žĺtkov
100g
strúhaného syra (Eidam 40 %)
150g
masla (82 %)
listový petržlen
čierne mleté korenie
soľ
50g
vaječných žĺtkov
50g
masla (82 %)
30g
sezamových semienok

Postup prípravy

1. Olúpanú špargľu sparíme vo vriacom zeleninovom vývare, pridáme trochu masla a osolíme. Po uvarení (na zhryz, cca 1 minútu) ju prudko schladíme v studenej vode s ľadom.
2. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a zhruba na 100 g masla ju orestujeme dosklovita. Potom pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a znovu krátko orestujeme.
3. Najlepšie deň dopredu uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame so žĺtkami a strúhaným syrom. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Potom náplň vložíme do cukrárenského vrecka a necháme chvíľu vychladiť v chladničke.
4. Lístkové cesto si rozvaľkáme. Rozvaľkané cesto si potrieme žĺtkami a rovnomerne poukladáme vychladenou zmesou húb a cibule a kúskami špargle.

Náš tip: Na rozvaľkané lístkové cesto položíme ešte pred pridaním náplne palacinku z polohrubej múky. Palacinka nasiakne vlhkosť z náplne, a lístkové cesto tak zostane krásne chrumkavé.

5. Závin opatrne zabalíme. Okraje potrieme žĺtkom a závin dotiahneme. Potom ho necháme v chladničke stuhnúť.
6. Po schladení závin potrieme žĺtkami, povrch zľahka narežeme a posypeme čiernym sezamom. Potom ho pečieme v rúre predhriatej na 190 °C cca 15 minút.
Servírovanie:
Upečený závin nakrájame na plátky. Rez závinu preložíme na tanier, pridáme orestovanú hlivu ustricovú, špičky špargle, listy šalátu a pokvapkáme extra virgin olivovým olejom.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie bezmäsité recepty
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich