Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom
Čas prípravy1 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
900g
pečenej tekvice
450g
ricotty
300g
hladké múky
220g
nastrúhaného parmezánu
110g
masla
25g
čerstvej šalvie
20g
soľ
mletý muškátový oriešok

Postup prípravy

Krok 1
Pečenú tekvicu (ktorú treba piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.
Krok 2
Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov s priemerom asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely s veľkosťou cca 2 cm.
Kork 3
Nakrájané gnocchi varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú, a potom ich vyberieme.
Krok 4
Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme gnocchi a krátko opečieme.
Krok 5
Hotové gnocchi na tanieri posypeme parmezánom a podávame.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie bezmäsité recepty
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich