Risotto Parmigiano

Risotto Parmigiano
Čas prípravy30 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1l
hovädzieho alebo zeleninového vývaru
400g
krátkozrnnej ryže
150ml
bieleho vina
maslo
cesnak
cibuľa
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a zľahka na ňom cibuľu a cesnak podusíme.
Krok 2
K podusenému cesnaku s cibuľou pridáme ryžu. Ryžu stále miešajte, aby sa zrniečka neprichytávali ku dnu panvice, rizoto potom zhorkne.
Krok 3
Len čo začnú byť zrniečka ryže priesvitné, začneme pomaly prilievať vývar a biele víno. Pozor: Vývar, ktorý prilievame, musí byť teplý, aby sa ryža neprestala variť.
Kork 4
Ryžu dochutíme troškou soli a za stáleho miešania ju zvoľna varíme, pokým sa z panvice nevyparí všetka tekutina. Potom do rizota pridáme lyžicu masla.
Krok 5
Do základu rizota prilejeme šľahačku, pridáme parmezán a všetko zamiešame. Nakoniec môžeme dochutiť čerstvými bylinkami.
Poznámka:
Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie bezmäsité recepty
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich