Risotto Parmigiano

Risotto Parmigiano

Čas prípravy
:
30 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1l
hovädzieho alebo zeleninového vývaru
400g
krátkozrnnej ryže
150ml
bieleho vina
maslo
cesnak
cibuľa
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a zľahka na ňom cibuľu a cesnak podusíme.
Krok 2
K podusenému cesnaku s cibuľou pridáme ryžu. Ryžu stále miešajte, aby sa zrniečka neprichytávali ku dnu panvice, rizoto potom zhorkne.
Krok 3
Len čo začnú byť zrniečka ryže priesvitné, začneme pomaly prilievať vývar a biele víno. Pozor: Vývar, ktorý prilievame, musí byť teplý, aby sa ryža neprestala variť.
Kork 4
Ryžu dochutíme troškou soli a za stáleho miešania ju zvoľna varíme, pokým sa z panvice nevyparí všetka tekutina. Potom do rizota pridáme lyžicu masla.
Krok 5
Do základu rizota prilejeme šľahačku, pridáme parmezán a všetko zamiešame. Nakoniec môžeme dochutiť čerstvými bylinkami.
Poznámka:
Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie bezmäsité recepty
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich