Ravioly s bylinkovou náplňou

Ravioly s bylinkovou náplňou

Čas prípravy
:
1 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
ravioly (ideále z doma pripraveného vaječného cesta)
petržlen
trebuľka
chemicky neošetrený citrón
ricotta
strúhanka z bieleho pečiva
vaječný žľtok
morska soľ
čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

Krok 1
Najprv otrháme lístky petržlenu a trebuľky a jemne ich nasekáme.
Krok 2
Citrón dôkladne umyjeme v teplej vode. Rozkrojíme ho na polovicu a vytlačíme približne čajovú lyžičku šťavy.
Krok 3
Nasekané bylinky zmiešame s ricottou, strúhankou, vaječným žĺtkom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym mletým korením a necháme zmes asi hodinu odstáť.
Kork 4
Medzitým si z cesta vykrájame ravioly. Použijeme buď guľaté vykrajovačka na cesto, alebo pohár.
Krok 5
Na jednu raviolu budeme potrebovať dva dieliky cesta. Kým začneme cestoviny plniť, potrieme okraje oboch dielov vaječným bielkom. Ravioly sa nám potom pri varení nerozpadnú.
Krok 6
Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.
Krok 7
Ravioly vložíme do mierne vriacej dobre osolenej vody a varíme ich asi dve minúty, aby boli al dente. Podávame ich so šalviovým maslom alebo paradajkovou omáčkou.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie bezmäsité recepty
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich