Caesar dresing

Francúzsky dresing
Čas prípravy10 min
ObťažnosťVeľmi ľahká
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
320g
olej olivový extra panenský
240g
majonéza
80g
ančovičky sterilizované
64g
dijonská horčica, francúzska
80g
parmezán
40g
cesnak český
1g
čierne korenie, celé
3g
soľ kamenná
8g
worcestrová omáčka

Postup prípravy

Krok 1
Pripravíme si olúpaný cesnak a nastrúhaný parmezán.
Krok 2
Do vyššej nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme majonézu, worchesterovú omáčku, ančovičky, dijonskú horčicu, nastrúhaný parmezán a plátky cesnaku.
Krok 3
Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
Krok 4
Následne, za stáleho miešania, pridávame postupne zvyšok olivového oleja.
Krok 5
Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
Krok 6
Konzistencia dresingu je husto tečúca.
Komentár kuchára:
1. Pri príprave môžeme použiť aj časť oleja z naložených ančovičiek.
2. Časť ančovičiek môžeme jemne nakrájať a vložiť do hotového dresingu ako vložku.
3. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
4. Pri servírovaní šalátu by sme mali v miske opatrne premiešať suroviny s dresingom a až potom ich naaranžovať na tanier.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty na marinády
Objavet ich
Všetky naše recepty
Objavet ich
Všetky položky v sortimente
Objavet ich