Postup:
Príprava krkovičky:
1. Krkovičku očistíme a nakrájame na kocky s hmotnosťou 40 g a zľahka osolíme.
2. Kocky vložíme do vákuovacieho vrecúška spolu s časťou čerstvého tymiánu a zavákuujeme.
3. Vrecúška vložíme do sous vide, kde máme nastavenú teplotu vody 60 °C.
4. Ešte musíme nastaviť čas – v našom prípade 1,5 hodiny. Čas tepelnej úpravy sa riadi veľkosťou pripravovaného mäsa.
5. Po uplynutí času vrecúška rozrežeme, opatrne vyberieme kocky krkovičky, ktoré sú veľmi mäkké, a dobre ich osušíme papierovou utierkou zo všetkých strán.
6. Osušené kocky opečieme na malom množstve olivového oleja dozlatista, potom pridáme maslo s pokrájanými lístkami čerstvého tymiánu.
7. Vplyvom teploty sa maslo spení a krásne zavonia. Lyžicou prelievame voňavým maslom kocky krkovičky a servírujeme.
Príprava šalátu:
1. Mrkvu, zeler a stopkový zeler olúpeme a umyjeme. Zelené aj červené jablká umyjeme, rozkrojíme a vykrojíme jadrovník.
2. Takto pripravené jablká nakrájame na mesiačiky a vložíme do misky s citrónovou šťavou.
3. Pôsobením citróna rezy jabĺk nezmenia farbu.
4. Mrkvu a buľvu zeleru nakrájame na jemné, dlhé rezančeky, tzv. julienne.
5. Stopkový zeler nakrájame na šikmé jemné plátky, asi 2 mm hrubé.
6. Hrozno umyjeme a jednotlivé bobule pozdĺžne prekrojíme.
7. Časť jabĺk a hrozna si dáme nabok.
8. Zvyšné suroviny vložíme do väčšej nádoby, pridáme majonézu, jogurt, soľ, cukor, mleté čierne korenie a zľahka šalát premiešame, iba obracaním.
9. Až po 10 minútach sa cukor riadne rozpustí, šalát ochutnáme a dochutíme.
10. Hotový šalát uložíme do chladničky.
Servírovanie:
1. Na vidličku namotáme skrutkovitým pohybom pripravený šalát.
2. Na tanieri tak vytvoríme tri tvary a na každý z nich položíme kocku opečenej krkovičky.
3. Kocky ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou Fleur de Sel.
4. Pokrm dekorujeme polovicou bobule hrozna a mesiačikom marinovaného jablka, ktorý položíme bokom od šalátu.
5. Na kraj taniera dáme polovicu jadra vlašského orechu.
6. Celý šalát farebne aj chuťovo doladí červená žerucha.