Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Waldorf šalát s grilovanou krkovičkou

Waldorf šalát s grilovanou krkovičkou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3 h

Ingrediencie:


Príprava šalátu:

 
  • 350 g mrkva praná
  • 250 g zeler buľva
  • 150 g zeler stopkový
  • 120 g jablká červené
  • 120 g jablká zelené
  • 200 g Horeca Select Vlašské orechy – jadrá
  • 200 g hrozno bez kôstok
  • 150 g Horeca Select majonéza
  • 150 g Horeca Select jogurt biely 10%
  • 200 g citrón (na šťavu)
  • 40 g cukor krupica
  • 1 g Horeca select korenie biele mleté
  • 100 g červená žerucha

Príprava mäsa:

 
  • 1200 g bravčová krkovička - chladená CZ
  • 1 g Horeca Select čierne korenie, celé
  • 50 g olivový olej extra panenský
  • 20 g Horeca Select tymián čerstvý
  • 100 g maslo 82%
  • 10 g soľ
  • 1 g soľ Fleur de Sel


Cena za jednu porciu: 1,21 €

Postup:


Príprava krkovičky:

1. Krkovičku očistíme a nakrájame na kocky s hmotnosťou 40 g a zľahka osolíme.

2. Kocky vložíme do vákuovacieho vrecúška spolu s časťou čerstvého tymiánu a zavákuujeme.

3. Vrecúška vložíme do sous vide, kde máme nastavenú teplotu vody 60 °C.

4. Ešte musíme nastaviť čas – v našom prípade 1,5 hodiny. Čas tepelnej úpravy sa riadi veľkosťou pripravovaného mäsa.

5. Po uplynutí času vrecúška rozrežeme, opatrne vyberieme kocky krkovičky, ktoré sú veľmi mäkké, a dobre ich osušíme papierovou utierkou zo všetkých strán.

6. Osušené kocky opečieme na malom množstve olivového oleja dozlatista, potom pridáme maslo s pokrájanými lístkami čerstvého tymiánu.

7. Vplyvom teploty sa maslo spení a krásne zavonia. Lyžicou prelievame voňavým maslom kocky krkovičky a servírujeme.


Príprava šalátu:

1. Mrkvu, zeler a stopkový zeler olúpeme a umyjeme. Zelené aj červené jablká umyjeme, rozkrojíme a vykrojíme jadrovník.

2. Takto pripravené jablká nakrájame na mesiačiky a vložíme do misky s citrónovou šťavou.

3. Pôsobením citróna rezy jabĺk nezmenia farbu.

4. Mrkvu a buľvu zeleru nakrájame na jemné, dlhé rezančeky, tzv. julienne.

5. Stopkový zeler nakrájame na šikmé jemné plátky, asi 2 mm hrubé.

6. Hrozno umyjeme a jednotlivé bobule pozdĺžne prekrojíme.

7. Časť jabĺk a hrozna si dáme nabok.

8. Zvyšné suroviny vložíme do väčšej nádoby, pridáme majonézu, jogurt, soľ, cukor, mleté čierne korenie a zľahka šalát premiešame, iba obracaním.

9. Až po 10 minútach sa cukor riadne rozpustí, šalát ochutnáme a dochutíme.

10. Hotový šalát uložíme do chladničky.


Servírovanie:

1. Na vidličku namotáme skrutkovitým pohybom pripravený šalát.

2. Na tanieri tak vytvoríme tri tvary a na každý z nich položíme kocku opečenej krkovičky.

3. Kocky ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou Fleur de Sel.

4. Pokrm dekorujeme polovicou bobule hrozna a mesiačikom marinovaného jablka, ktorý položíme bokom od šalátu.

5. Na kraj taniera dáme polovicu jadra vlašského orechu.

6. Celý šalát farebne aj chuťovo doladí červená žerucha.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina