Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tabouleh s granátovým jablkom

tabouleh_s_granatovy_jablkom_400

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 30 minut

Ingrediencie:

 
  • 250 g bulguru
  • 2 polievkové lyžice grenadínového sirupu
  • 1 granátové jablko
  • 1 žltá paprika
  • zväzok plocholistej petržlenovej vňate
  • zväzok mäty
  • 1 citrón
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • štipka rímskej rasce

Postup:

1. Bulgur prepláchneme a uvaríme podľa návodu v osolenej vode so štipkou rímskej rasce.

2. Papriku nakrájame nadrobno, nasekáme bylinky a vyberieme semienka z granátového jablka. Všetko premiešame s bulgurom a pridáme grenadínový sirup.

3. Pokvapkáme zálievkou z citrónovej šťavy a olivového oleja. Osolíme a okoreníme podľa chuti a dôkladne premiešame.

4. Na zjemnenie možno pridať trocha bieleho jogurtu.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce