Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jarný špargľový šalát s hubami a parmezánom

jarni_salat-400

Počet porcií: 2
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 20 minut

Ingrediencie:

 
  • zelená špargľa
  • HUBOVÝ VINAGRETTE - 100 g  šampiňóny
  • 50 g  šalotka
  • 2 strúčiky  cesnak
  • rastlinný olej
  • 50 ml balsamico
  • 10 ml  Kikkoman omáčka
  • 20 g  trstinový cukor
  • MAJONÉZA S PARMEZÁNOM - 2 ks žĺtky
  • 1 lyžica  dijonská horčica
  • 2 lyžice  ocot
  • rastlinný olej
  • podľa chuti nastrúhaný parmezán
  • podľa chuti  cesnak
  • podľa chuti  soľ
  • DOZDOBENIE - plátky čerstvej špargle
  • reďkovky šampiňóny kôpor ev. tenké plátky údeného mäsa

Postup:

1. Zelenú špargľu si očistíme, ulámeme drevnaté konce a blanšírujeme vo vode so soľou cca 3 minúty. (video návod na blanšírovanie nájdete na https://youtu.be/HbPTT6O1xLg)

2. Pripravíme si hubový vinagrette: Šampiňóny, najemno nakrájanú šalotku a strúčiky cesnaku orestujeme na rastlinnom oleji.

3. Pridáme balsamico, Kikkoman omáčku, trstinový cukor a celú zmes zvaríme.

4. Ďalej si nachystáme majonézu s parmezánom: Žĺtky, dijonskú horčicu a ocot premiešame, postupne prilievame rastlinný olej a vyšľaháme v majonézu.

5. Pridáme najemno nastrúhaný parmezán a cesnak – podľa chuti.

6. Dochutíme podľa potreby soľou. Špargľu zmiešame s hubovým vinagrette a podávame spolu s majonézou.

7. Na dozdobenie použijeme plátky čerstvej špargle, reďkoviek, šampiňónov, kôpru a prípadne tenkých plátkov údeného mäsa.



Archív receptov

Culinar

Čerstvé ovoce