Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Nicoise šalát s čerstvým tuniakom

Nicoise šalát s čerstvým tuniakom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie

Šalát:

 

  • 450 g Horeca Select zemiaky

  • 100 g fazuľky jemné

  • 400 g paradajky San Marzano

  • 40 g kapary sterilizované

  • 80 g cibuľa červená

  • 100 g Horeca Select olivy čierne

  • 70 g cibuľa lahôdková

  • 150 g šalát rímsky

  • 100 g šalát ľadový

  • 200 g vajcia

  • 25 g Horeca Select petržlen listový

  • 100 g ančovičky

  • 200 g zeleninový vývar

  • 500 g tuniak chladený

Dresing:

 
  • 350 g olej olivový extra panenský
  • 100 g cibuľa biela
  • 50 g horčica dijonská, francúzska
  • 1 g Horeca Select korenie čierne celé
  • 15 g cesnak čerstvý, český
  • 20 g ocot vínny, biely
  • 10 g soľ kamenná
  • 10 g Horeca Select tymián čerstvý


Cena za jednu porciu: 2,23 €

 
  • Horeca Select Zemiaky lahôdkové 450 g
  • Fazuľky jemné 100 g
  • Paradajky San Marzano 400 g
  • Kapary sterilizované 40 g
  • Cibuľa červená 80 g
  • Horeca Select Olivy čierne s kôstkou, sterilizované 100 g
  • Cibuľa lahôdková 70 g
  • Šalát rímsky 150 g
  • Šalát ľadový 100 g
  • Vajcia 200 g
  • Horeca Select Petržlen listový 25 g
  • Ančovičky 100 g
  • Zeleninový vývar, vlastná výroba 200 g
  • Tuniak chladený 500 g 
 
  • Horeca Select Zemiaky lahôdkové 450 g
  • Fazuľky jemné 100 g
  • Paradajky San Marzano 400 g
  • Kapary sterilizované 40 g
  • Cibuľa červená 80 g
  • Horeca Select Olivy čierne s kôstkou, sterilizované 100 g
  • Cibuľa lahôdková 70 g
  • Šalát rímsky 150 g
  • Šalát ľadový 100 g
  • Vajcia 200 g
  • Horeca Select Petržlen listový 25 g
  • Ančovičky 100 g
  • Zeleninový vývar, vlastná výroba 200 g
  • Tuniak chladený 500 g 
 
  • Horeca Select Zemiaky lahôdkové 450 g
  • Fazuľky jemné 100 g
  • Paradajky San Marzano 400 g
  • Kapary sterilizované 40 g
  • Cibuľa červená 80 g
  • Horeca Select Olivy čierne s kôstkou, sterilizované 100 g
  • Cibuľa lahôdková 70 g
  • Šalát rímsky 150 g
  • Šalát ľadový 100 g
  • Vajcia 200 g
  • Horeca Select Petržlen listový 25 g
  • Ančovičky 100 g
  • Zeleninový vývar, vlastná výroba 200 g
  • Tuniak chladený 500 g 

 
  • Horeca Select Zemiaky lahôdkové 450 g
  • Fazuľky jemné 100 g
  • Paradajky San Marzano 400 g
  • Kapary sterilizované 40 g
  • Cibuľa červená 80 g
  • Horeca Select Olivy čierne s kôstkou, sterilizované 100 g
  • Cibuľa lahôdková 70 g
  • Šalát rímsky 150 g
  • Šalát ľadový 100 g
  • Vajcia 200 g
  • Horeca Select Petržlen listový 25 g
  • Ančovičky 100 g
  • Zeleninový vývar, vlastná výroba 200 g
  • Tuniak chladený 500 g 

  • Horeca Select Zemiaky lahôdkové 450 g
  • Fazuľky jemné 100 g
  • Paradajky San Marzano 400 g
  • Kapary sterilizované 40 g
  • Cibuľa červená 80 g
  • Horeca Select Olivy čierne s kôstkou, sterilizované 100 g
  • Cibuľa lahôdková 70 g
  • Šalát rímsky 150 g
  • Šalát ľadový 100 g
  • Vajcia 200 g
  • Horeca Select Petržlen listový 25 g
  • Ančovičky 100 g
  • Zeleninový vývar, vlastná výroba 200 g
  • Tuniak chladený 500 g 

 
  • Horeca Select Zemiaky lahôdkové 450 g
  • Fazuľky jemné 100 g
  • Paradajky San Marzano 400 g
  • Kapary sterilizované 40 g
  • Cibuľa červená 80 g
  • Horeca Select Olivy čierne s kôstkou, sterilizované 100 g
  • Cibuľa lahôdková 70 g
  • Šalát rímsky 150 g
  • Šalát ľadový 100 g
  • Vajcia 200 g
  • Horeca Select Petržlen listový 25 g
  • Ančovičky 100 g
  • Zeleninový vývar, vlastná výroba 200 g
  • Tuniak chladený 500 g 
Postup:

Príprava dresingu (cca 7 minút):

1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame. Do vyššej nádoby nalejeme olivový olej, pridáme dijonsku horčicu, nakrájanú cibuľu s cesnakom, vínny ocot a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme do hladkej konzistencie.

2. Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo namletým korením. Nakoniec zamixujeme lístky čerstvého tymiánu.


Príprava tuniaka (cca 40 minút):

1. Dobre vychladeného tuniaka očistíme a vykrojíme valček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie, pevne zatiahneme a necháme asi 30 minút v chladničke.

2. Dobre vychladený valček nakrájame na požadované plátky, ktoré neoddeľujeme, odstránime z nich fóliu a po obvode valček rovnomerne opečieme.


Príprava šalátu (cca 30 minút):

1. Dobre umyté zemiaky vložíme na papier na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre na 160 °C.

2. Jemné fazuľky na koncoch ukrojíme a krátko sparíme v zeleninovom vývare „na skus“.

3. Po vybratí ich vložíme do studenej vody.

4. Fazuľky si tak uchovajú krásne zelenú farbu.

5. Červenú cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné výrezy.

6. Obidva šaláty umyjeme.

7. Listy ľadového šalátu natrháme na kúsky, rímsky rozoberieme na jednotlivé listy a zrežeme konce listovej stopky.

8. Kapary a ančovičky necháme odkvapkať na jemnom sitku, rovnako tak aj čierne olivy.

9. Očistenú a umytú lahôdkovú cibuľku nakrájame šikmými rezmi.

10. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Petržlen umyjeme a lístky otrháme.


Servírovanie

1. Na studený tanier postupne naaranžujeme všetku zeleninu, a to od najtvrdšej až po najkrehkejšiu.

2. Najskôr dávame zemiaky, paradajky, fazuľky, cibuľu, potom prídu na rad listy šalátov, olivy, kapary, jarná cibuľka a lístky petržlenu.

3. Opečené plátky tuniaka pokvapkáme olivovým olejom a priložíme k šalátu.

4. Na záver položíme na šalát prekrojené vajcia.

5. Pri aranžovaní dbáme nielen na farebné zladenie, ale hlavne na zachovanie charakteru jednotlivých druhovzeleniny.

6. Hotový šalát servírujeme s pripraveným dresingom, ktorý v tomto prípade podávame zvlášť.



TIPY ŠÉFKUCHÁRA:

1. Nicoise šalát môžete podávať aj ako hlavný pokrm. V letnom období to budepríjemná zmena Vášho jedálnička.

2. Dobre naservírovaný šalát musí lákať stravníkov už svojím vzhľadom, základom sú kvalitné suroviny.

3. Každý šalát musí byť výborne dochutený dresingom výraznej chuti.

4. Pri klasickom servírovaní v miskezľahka zmiešame suroviny s dresing


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Pečivo a ďalší sortiment