Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kimchi

Kimchi

Počet porcií: 4
Obtiažnost:☆☆☆
Čas prípravy: 7 hodín

Ingrediencie:

 
  • 1000 g pekinskej kapusty
  • 2 polievkové lyžice čili
  • 2 polievkove lyžice cesnaku nasekaného najemno

  • 1 polievková lyžica zázvoru nasekaného najemno

  • 2 polievkové malých sušených solených kreviet (dajú sa kúpiť v ázijských trhoch, pripadne ich zameňte za cca 3 lyžice rybacej omáčky alebo lepšie za 1 lyžicu fermentovanej krevetovej pasty mam tom a 1 lyžicu rybacej omáčky)

  • 2 stonky jarnej cibuľky

  • 2 polievkové lyžice morskej (nejodizovanej) soli

  • 2 polievkové lyžice cukru kryštál

Postup:

1. Najskôr kapustu pozdĺžne rozpolíme a nakrájíme priečne na zhruba 3 cm široké prúžky. Vložíme ich do plastovej nádoby a poriadne do nich votrieme zmiešaný cukor so soľou. Ľahko pretlačíme a necháme zakryté v chladničke aspoň 6 hodín.

2. Ďalej vytvoříme marinádu zmiešaním cesnaku, zázvoru, čili, kreviet alebo pasty a rybacej omáčky (či len rybacej omáčky) a pridáme približne deci vody.

3. Kapustu vyberieme z chladničky, scedíme a zmiešame dohromady so vzniknutou marinádou. Pridáme nasekanú jarnú cibuľku a potom všetko natlačíme do veľkej fľaše alebo plastovej nádoby s uzatvárateľným viečkom. Kórejci dná nádob ešte vystielajú potravinovou fóliou.

4. Kapustu uzavrieme a dáme na dva týždne pracovať do tmavého a chladného priestoru a vôbec si ju nevšímáme. 

5. Po uplynulom čase máme hotovo. Aby nám však kapusta naďalej nefermentovala a mohli sme ju dlhšie uskladniť, preložíme ju do menších nádob (čistou rukou alebo rukavicou), zalejeme šťavou a uchováme v chladničke až niekoľko týždňov.


Tipy z sortimentu


Archív receptov

Culinar

Zelenina