Postup:
1. Najskôr kapustu pozdĺžne rozpolíme a nakrájíme priečne na zhruba 3 cm široké prúžky. Vložíme ich do plastovej nádoby a poriadne do nich votrieme zmiešaný cukor so soľou. Ľahko pretlačíme a necháme zakryté v chladničke aspoň 6 hodín.
2. Ďalej vytvoříme marinádu zmiešaním cesnaku, zázvoru, čili, kreviet alebo pasty a rybacej omáčky (či len rybacej omáčky) a pridáme približne deci vody.
3. Kapustu vyberieme z chladničky, scedíme a zmiešame dohromady so vzniknutou marinádou. Pridáme nasekanú jarnú cibuľku a potom všetko natlačíme do veľkej fľaše alebo plastovej nádoby s uzatvárateľným viečkom. Kórejci dná nádob ešte vystielajú potravinovou fóliou.
4. Kapustu uzavrieme a dáme na dva týždne pracovať do tmavého a chladného priestoru a vôbec si ju nevšímáme.
5. Po uplynulom čase máme hotovo. Aby nám však kapusta naďalej nefermentovala a mohli sme ju dlhšie uskladniť, preložíme ju do menších nádob (čistou rukou alebo rukavicou), zalejeme šťavou a uchováme v chladničke až niekoľko týždňov.