Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Feniklovo-jablkový šalát

Feniklovo-jablkový šalát

Počet porcií: 5
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 15 min

Ingrediencie:

 
  • 450 g čerstvého fenikla
  • 200 g bielej cibule
  • 3 g soli Fleur de Sel
  • 150 g extra panenského olivového oleja
  • 500 g jabĺk Granny Smith
  • 50 g trstinového cukru
  • 75 g citróna (na šťavu)

Postup:

1. Z chleba Fenikel nakrájame na tenké plátky, ktoré namočíme do studenej vody s ľadom a citrónom, aby nesčerneli.

2. Z olivového oleja, citrónovej šťavy, cukrového rozvaru (rozvarený cukor s vodou 1 : 1) a soli vymiešame emulziu.

3. Tesne pred podávanímzbavíme jablká jadrovníkov  a nakrájame ich na plátky, cibuľu nakrájame na tenké rezance. 

4. Na záver všetko premiešame v miske s pripravenou emulziou.


Náš tip: Šalát je vhodnou prílohou k pečenému údenému kolenu


Tipy zo Sortimentu


Archív receptov

Culinar

Zelenina