Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zeleninové cestoviny so špargou špargľou

zeleninove-testoviny-s-chrestem-940x400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 2 hod.

Ingrediencie:

Cesto:

 
  • 1000 g Horeca Select Múka semolinová (alebo iná s vyšším obsahom lepku)
  • 350 g Vajcia

Náplň – pyré zo sladkých zemiakov:

 
  •  1500 g sladké zemiaky

  • 500 g Horeca Select Zemiaky, varný typ C
  • 10 g Soľ kamenná
  • 200 g Mozzarella

Náplň – opečená zelenina:

 
  •  300 g Cuketa zelená
  • 300 g Baklažán
  • 300 g Špargľa biela, čerstvá
  • 300 g Špargľa zelená, čerstvá
  • 200 g Paprika červená
  • 300 g Horeca Select Artičoky, srdce, sterilizované
  • 150 g  Špenát listový
  • 300 g Paradajky sušené v oleji

Doplnok:

 
  • 50 g Horeca Select Parmezán strúhaný
  • 20 g Horeca Select Bazalka čerstvá
  • 150 g Špenát baby, čerstvý
  • 200 g Mozzarella
  • 30 g Listy šťovíka
  • 15 g Žerucha

Cena za jednu porciu: 1,77 €



Postup:

Príprava cesta (asi 30 minút):

1. V univerzálnom stroji z múky a vajec vypracujeme mäkké, tuhšie cesto, ktoré necháme odležať cca 30 minút.

2. Následne z cesta vyvaľkáme na strojčeku na cestoviny plát, ktorý niekoľkokrát prehneme a opäť pretiahneme vyvaľujúcimi valčekmi.

3. Počas opakovaného preťahovania cesta vždy valčeky utiahneme o 1 stupeň (1 mm), kým nám nevznikne tenký, hladký plát.

4. Následne v strojčeku vymeníme valčeky za krájacie nože, cesto nimi pretiahneme, a tým tiež nakrájame.

5. Pracujeme opatrne, aby sme cesto nepotrhali.

6. Hotové tvary varíme vo vriacej, mierne osolenej vode cca 1,5 minúty – dĺžka varenia závisí od veľkosti a výšky vyrobených cestovín (na skus).

7. Potom ihneď servírujeme alebo spracovávame.

Príprava náplne:

A. Pyré zo sladkých zemiakov (asi 45 minút): 

1. Ošúpané sladké zemiaky a ošúpané zemiaky nakrájame na kúsky, zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka.

2. Vodu pomocou pokrievky zlejeme, zemiaky vložíme do mixéra alebo kutra a vymixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou a strúhanou mozzarellou.

3. Pyré preložíme do servírovacej fľaštičky, ktorú ponoríme čiastočne do vodného kúpeľa s teplotou 70 °C.

B. Príprava zeleniny (asi 20 minút):

1. Umyté baklažány, cukety a papriky nakrájame na plátky s hrúbkou 15 mm a opečieme na suchej panvici dozlatista.

2. Špargľu ošúpeme a sparíme v zeleninovom vývare (cca 2 minúty).

3. Umytý špenát sparíme v horúcej vode a ihneď preložíme do studenej vody s ľadom.

4. Odkvapkané artičoky opečieme na suchej panvici dozlatista.

Servírovanie:

1. Na stred teplého taniera postupne prekladáme, aranžujeme, uvarené cestoviny s teplou zeleninou a parmezánom.

2. Pyré zo sladkých zemiakov servírujeme z fľaštičky na okraji pokrmu.

3. Povrch pokrmu doplníme hrudkami mozzarelly, žeruchou a lístkami šťovíka.


Tipy šéfkuchára:
1.
Dôraz kladieme nielen na vrstvenie zeleniny, ale aj na farby jednotlivých surovín. Pokrm tak dostáva inú dimenziu, stáva sa lákavejším.
2. Dôležité je tiež dbať na čistotu sevírovania.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Zelenina