Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Údený sumec s karfiolom, chrenom, čiernym koreňom a lúčnym senom

Údený sumec s karfiolom, chrenom, čiernym koreňom a lúčnym senom

Počet porcií: 5
Obtiažnosť: ★★★☆☆
Čas prípravy: 
 

Ingrediencie:

 
  • 300 g filiet sumca
  • 25 g lúčneho sena
  • 100 g hrubej soli
  • 2 g bobkového listu
  • 400 g karfiolu
  • 11 g soli
  • 1 g čerstvo mletého korenia
  • 100 ml olivového oleja
  • 5 g sépiového farbiva
  • 125 ml vody
  • 40 g čerstvého chrenu
  • 10 ml mlieka
  • 20 ml oleja
  • 25 g čierneho koreňa

Postup:

1. Filety sumca stiahneme z kože, zbavíme kostí, nakrájame na plátky o veľkosti 7 x 10 cm a necháme približne 5 hodín odpočívať v marináde pripravenej zo zmesi lúčneho sena, soli a bobkového listu.

2. V hrnci dáme zovrieť vodu, farbivo, soľ, korenie a olivový olej.

3. Vo fáze vrenia pridáme karfiol nasekaný na menšie kúsky. 

4. Varíme ho 2 minúty, potom ho rozmixujeme a prepasírujeme na pyré.

5. Na prípravu bezvaječných chrenových aioli ošúpeme chren, najemno ho nastrúhame a dáme ho blendovať s mliekom a soľou. Zmes následne vymixujeme na hmotu.

6. Čierny koreň dôkladne umyjeme a osušíme, nakrájame na 5 cm kúsky a dáme variť do slanej vody na 18 – 20 minút, aby bol al dente.

7. Následne ho vkladáme do rybacieho octu fermentovať minimálne na 24 hodín.




Prevzaté z časopisu Gastro jar 2017.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora