Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tuniakový tartare s feniklom a medvedími kapary

Tuniakový tartare

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

Ryba:

 
  • 1600 g Tuniak fi leta, rez sashimi

Doplnky:

 
  • 300 g Kapary, medvedie
  • 150 gFenikel čerstvý
  • 80 g Šalát frisée
  • 120 g Cibuľa červená
  • 350 g Horčica dijónska
  • 500 ml Olivový olej extra panenský
  • 1 g Horeca Select Korenie čierne, celé
  • 10 g Soľ Fleur de Sel


Cena za jednu porciu
: 4,33 € (bez DPH)*


* Cena uvedená v kalkulácii je ilustratívna. Overte si prosím vo svojom veľkoobchodnom stredisku METRO aktuálnu cenu jednotlivých surovín.

Postup:

Príprava mäsa (cca 10 minút): 

1. Rybu si dôkladne očistíme od všetkých prípadných krvou zaliatych častí a blán.

2. Najlepšie až tesne pred podávaním rybu nakrájame na veľmi malé kocky.

3. Tie preložíme lyžicou „rozprestretým“ štýlom na tanier.

Príprava zeleniny (cca 10 minút): 

1. Olúpanú a očistenú cibuľu si nakrájame na tenké plátky a namočíme ju do ľadovej vody, aby nebola tak ostrá.

2. Medvedie kapary prepláchneme z nálevu a prekrojíme ich na polovice. 

3. Z čerstvého umytého feniklu najprv otrháme zelenú časť a potom zvyšok nakrájame na čo najtenšie hoblinky (nastrúhame).

4. Šalát frisée umyjeme a natrháme na drobnejšie kúsky.

Servírovánie:  

1. Na tanier s izbovou teplotou a pripraveným rozprestretým tuniakom preložíme štýlovo predpripravené ingrediencie od kapár, cibuľky a šalátu, až po vetvičky z feniklu.

2. Dijónsku horčicu nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka alebo kornútku z papiera na pečenie.

3. Nakoniec všetko dôkladne osolíme soľou Fleur de Sel a riadne pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.

4. Podľa ľubovôle servírujeme s čerstvým bielym pečivom a pohárom vína.

 

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora