Postup:
1. Pečeň necháme niekoľko hodín odležať v mlieku (je možné ju taktiež marinovať vo víne Madeira, portskom či v brandy).
2. Pečeň odblaníme a najlepšiu tretinu dáme bokom. Nakrájame ju na plátky, osolíme a okoreníme.
3. Zvyšok pečene rozmixujeme, pridáme k nej mletú slaninu, osolíme a okoreníme. Vmiešame surové žĺtky a víno Madeira (alebo portské či brandy, podľa toho, v čom sme marinovali).
4. Formu vyložíme plátkami slaniny, na ne rozotrieme časť fáše, poukladáme plátky pečene a na ňu dáme ďalšiu vrstvu fáše. Opakujeme až do spotrebovania surovín.
5. Vrchnú vrstvu fáše pokryjeme plátkami slaniny a uzatvorenú formu varíme v pare či vo vodnom kúpeli 2 hodiny.
6. Necháme vychladnúť, vyklopíme a nakrájame. Tenké plátky teriny sa podávajú na opečenej bagete alebo toaste s ovocnou zavareninou, prípadne s čatní.