Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Teľací brzlík

telaci_brzlik-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost:☆☆
Čas prípravy: 50 minut

Ingrediencie:

 
  • 1000 g cvikla červená, mladá
  • 5 g soľ Maldon
  • 800 g ricotta
  • 20 g oriešky píniové
  • 120 g šalát rukola
  • 80 g olej olivový extra panenský
  • 50 g ocot balzamikový, tmavý – di Modena D.O.P.

Postup:

1. PRÍPRAVA CVIKLE: Umytú baby cviklu potrieme olivovým olejom, osolíme a zabalíme ju do alobalu. Takto pripravenú cviklu pečieme domäkka v rúre na 180 °C cca 35 minút. Potom ju necháme čiastočne vychladnúť a pomocou papierovej kuchynskej utierky ju jednoducho olúpeme a nakrájame na rovnaké dieliky. Pri servírovaní ju v miske premiešame s extra panenským olivovým olejom a soľou Maldon.

2. PRÍPRAVA DOPLNKOV: Rukolu umyjeme. Ostatné ingrediencie ponecháme mimo chladničku, aby sa rozvinula ich prírodná aróma. Píniové oriešky rozprestrieme na papier na pečenie a za občasného premiešania ich rozpečieme v rúre a 170 °C asi 8 minút.

3. SERVÍROVANIE: Na tanier si lyžicou najskôr nanesieme ricottu, doplníme ju pečenou cviklou a píniami. Potravinárskou striekačkou (alebo plastovou fľašou, lyžicou) nanesieme po tanieri a medzi ingredienciami extra panenský olivový olej a do neho to isté urobíme aj so stareným balzamikom. Tanier nakonec doplníme lístkami rukoly. 

 

TIP kuchára: Starené balzamiko di Modena D. O. P. sa snažte zohnať vždy v tej najlepšej kvalite. Toto aceto balzamiko sa používa ako lahôdka na prípravu šalátov, predkrmov, hlavných pokrmov. Má ale aj široké využitie pre dezerty a zmrzliny.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina