Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Teľací brzlík

telaci_brzlik-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 90 minut

Ingrediencie:

 
  • 400 g brzlíka (srdiečko)
  • 200 g paštrnáku
  • 100 ml smotany
  • 1 šalotka
  • 250 g ryže Vialone
  • 200 ml bieleho vína
  • 550 ml vývaru z brzlík
  • 80 g parmezánu
  • 100 g masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • vetvička tymianu

Postup:

Príprava brzlíka

1. Z brzlíka vykrojíme cca 3cm kúsky. 

2. Všetky odrezky povaríme v kuracom vývare a precedíme.

3. Paštrnák ošúpeme, pokrájame na kúsky, zalejeme smotanou a vývarom, pridáme vetvičku tymianu a varíme domäkka.

4. Rozmixujeme na pyré spolu so smotanou, v ktorej sa varil.

Príprava rizota

5. Na olivovom oleji opražíme dosklovita šalotku a ryžu, podlejeme bielym vínom a necháme vyvariť.

6. Postupne prilievame vývar a za stáleho miešania uvaríme ryžu na skus.

7. Pridáme pyré z paštrnáku, stiahneme z platne, vmiešame strúhaný parmezán a maslo a vymiešame do krémovitej konzistencie. 

8. Kúsky brzlíka opečieme na panvici so strúčikom cesnaku a tymianom, ku koncu pridáme lyžicu masla.

Príprava žĺtkového gélu

9. Celé vajcia varíme hodinu pri 63 °C.

10. Potom ich ošúpeme a opatrne oddelíme žĺtok od bielka.

11. Očistené žĺtky potom prepasírujeme cez jemné sito.

Príprava chipsov

12. Z jedného kúsku paštrnáku pomocou škrabky nakrájame chipsy a usmažíme ich dozlatista v čistom oleji.

 

 

 

 



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina