Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Indické krevety Jhinga

Indické krevety Jhinga

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

krevety:

 
  • 8 očistených kreviet s hlavou
  • 4 pol. lyžice gréckeho jogurtu 
  • 3 pol. lyžice korenie tandoori masala 
  • 1 pol. lyžica korenia garam masala 
  • 1⁄2 pol. lyžice rímskej rasce 
  • 1⁄2 pol. lyžice oleja  
  • šťava z jednej limetky 
  • 1⁄2 pol. lyžice soli 
  • 1 pol. lyžice nasekaných stoniek čerstvého koriandra
  • 1⁄2 pol. lyžice čerstvo nasekaného zázvoru 

 

Mätové chutney:

 
  • 5 pol. lyžíc gréckeho jogurtu
  • 2 zväzky čerstvej mäty 
  • šťava z 3 limetiek 
  • 4 pol. lyžice rozvaru z palmového cukru
  • 1⁄2 očistenej sladkej čili papričky  

 

Šalát z mungo fazule:

 
  • 5 pol. lyžíc výhonkov mungo fazule
  • 1 pol. lyžica sójových klíčkov
  • 1 zväzok jarnej cibuľky nakrájanej na jemné rezančeky 
  • 1⁄2 strúhaného čerstvého kokosu
  • 1 mrkva nakrájaná na jemné rezančeky čerstvý koriander
  • 5 mätových lístkov
  • 8 vyprážaných karí listov 
  • 1⁄2 pol. lyžice semienka ajwain 
  • 1 pol. lyžica cukru kryštál
  • šťava z 3 limetiek

 

 

 

 

Postup:

Krevety:

1. Do misky vložíme krevety a pridáme tandoori masala, garam masala, rímsku rascu, soľ, koriander a zázvor. 

2. Dôkladne premiešame a pokvapkáme limetovou šťavou s olejom. 

3. Do pripraveného základu pridáme grécky jogurt a necháme 2 hodiny odležať. 

4. Potom jednotlivé krevety ponapichujeme na špízy a grilujeme z každej strany 4 minúty. 

 

Mätové chutney:

1. Lístky mäty vložíme do mixéra, prilejeme limetkovú šťavu, rozvar z palmového cukru a čili. 

2. Pripravený základ dôkladne rozmixujeme na sýtozelené pyré, do ktorého pomaly vmiešame grécky jogurt. 

3. Podľa chuti pridáme nasekanú čili papričku.

 

Šalát z mungo fazule:

1. Do misky vložíme výhonky mungo fazule, sójové klíčky, jarnú cibuľu, mrkvu, kokos, karí listy a ajwain semienko. 

2. Posypeme cukrom a ochutíme limetovou šťavou. 

3. Šalát dôkladne premiešame a ozdobíme koriandrom a mätou.

 

Recept podľa šéfkuchára Zdeňka Křížka.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Čerstvá zelenina