Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný hermelín

Hermelín

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 15 min
 

Ingrediencie:

 
  • 4 hermelíny
  • stolný olej
  • zmes grilovacieho korenia

Príprava:

1. V miske zmiešame obsah sáčku s grilovacím korením s 2 - 3 polievkovými lyžicami oleja.

2. V zmesi obalíme Hermelíny.

3. Syry zabalíme do alobalu. Syry nebalíme späť do pôvodnej fólie.

4. Hermelíny v alobale dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 - 10 minút z každej strany. Odporučujeme dĺžku grilovania upraviť podľa skúseností s vlastným grilom.

5. Po dogrilovaní rozbalíme alobal a syr z neho opatrne preložíme na tanier. Hermelín sa vo vnútri krásne roztečie, na povrchu ho pohromade drží jeho kôrka - pri manipulácii je dôležité nepoškodiť jeho celistvosť, inak syr vytečie. 

 

TIP: 

Ku grilovanému hermelínu sa ideálne hodia nakladané brusnice. Ako prílohu môžeme podávať upečené bagetky s bylinkovým maslom. 


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Sýry