Postup:
Foie gras:
1. Pečeň zbavíme žiliek, zakvapkáme portským vínom a šťavou z pomaranča. Potom ich posypeme nastrúhanou hľuzovkou a podľa chuti osolíme, okoreníme a minimálne 60 minút necháme v chlade marinovať.
2. Foie gras následne vložíme do formy, zabalíme do potravinárskej fólie a 50 minút varíme v pare pri 50 °C.
Briošky:
1. Múku, cukor, droždie, vajcia a soľ zmiešame v miske. Pridáme maslo a dôkladne premiesime.
2. Následne vyváľame guľaté briošky, necháme ich nakysnúť a pečieme pri 160 °C zhruba 10 minút.
Coulis z čiernej bazy:
1. Bazu opláchneme, zmiešame s vodou a cukrom a necháme variť asi 15 minút. Potom ju rozmixujeme, precedíme cez jemné sitko a zredukujeme na požadovanú konzistenciu.