Postup:
1. Filety pokvapkáme citrónovou šťavou a trochou smotany, mierne osolíme a necháme 10 minút odležať. Potom ich sprudka a krátko opečieme na slnečnicovom oleji (je možné použiť aj papier na pečenie) a necháme dopiecť pod salamandrom.
2. Na polovici masla speníme nakrájanú šalotku, zalejeme vínom a necháme zovrieť. Potom prilejeme rybí vývar a smotanu.
3. Tekutinu zredukujeme na polovicu, pridáme mušle a polovicu kaviáru. Po otvorení lastúr stiahneme omáčku z plameňa a mušle vyberieme.
4. Pridáme druhú polovicu masla, dochutíme soľou a ponorným mixérom vyšľaháme z omáčky penu.
5. Fettuccine uvaríme a v panvici si potom zredukujeme cca 20 ml vody, v ktorej sa varili. Vo vzniknutej emulzii cestoviny obalíme a podľa potreby dochutíme.
6. Na tanieri naaranžujeme fettuccine, filety, mušle a zvyšný kaviár. Na záver všetko zakvapkáme olivovým olejom.