Postup:
1. Cícer nasypeme do misky so studenou vodou, prikryjeme a necháme máčať asi 12 hodín. Cibuľu nakrájame na kocky, podusíme ju na malom množstve olivového oleja a odložíme nabok.
2. Na panvici zohrejeme semienka fenikla a koriandra, aby sa uvoľnila ich aróma. Potom ich vložíme do mažiara, pridáme soľ a rozdrvíme.
3. Cícer necháme oschnúť a spolu s korením ho rozmixujeme na pyré. Pridáme cibuľu, prášok do pečiva a dôkladne premiešame.
4. Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Formičkou na zmrzlinu vytvarujeme z cícerovej zmesi guľky a obalíme ich v sezame. Smažíme dozlatista, po vybratí z oleja necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
5. Korenie a rascu zľahka orestujeme, rozdrvíme v mažiari a pridáme kajenské korenie.
6. Sladké papriky opečieme na panvici, následne olúpeme šupku a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nasekáme nadrobno. Čili papričky pozdĺžne rozkrojíme, odstránime semienka a nasekáme.
7. Všetko vložíme do mažiara s trochou soli, cukru a paradajkovej pasty. Zmes miešame, kým nezíska krémovú konzistenciu.
8. Na záver harrisu dochutíme citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom.