Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Čierny koreň s cibuľovo-slaninovým chutney a kávou

cerny-koren-s-cibulovo-slaninovym-chutney-sk-400

Počet porcií: 4
Obtiažnosť: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1 hod.
 

Ingrediencie:

Cibuľovo-slaninové chutney:

 
  • 300 g slanina
  • 300 g cibuľa
  • 200 g jablčný ocot
  • 200 g hnedý cukor
  • 200 ml káva espresso
  • 50 g kikkoman

Čierny koreň:

 
  • 400 g čierny koreň
  • 500 ml kurací vývar
  • 30 g maslo
  • 10 g ligurček

Chipsy z čierneho koreňa:

 
  • 100 g čierny koreň
  • 400 ml olej na vyprážanie
  • soľ

Kávovo-jalovcový prach:

 
  • 40 g kávové zrná
  • 10 g jalovec

Zdobenie:

 
  • 80 g perlové cibuľky
  • kôpor

Postup:

Cibuľovo-slaninové chutney:

1. Slaninu nakrájame na jemné kocočky a orestujeme v hrnci.

2. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na tuku zo slaniny. Pridáme späť slaninu. Zalejeme jablčným cider octom. Pridáme hnedý cukor a kávu (espresso).

3. Pomaly varíme, pridáme Kikkoman sójovú omáčku a zredukujeme na glaze. Varíme cca 1 hod.

Čierny koreň:

1. Čierny koreň očistíme a varíme v kuracom vývare cca 20 minút na skus.

2. Po uvarení nakrájame na cca 1 cm veľké valčeky a orestujeme na masle. Osolíme a pridáme najemno nakrájaný ligurček.

Chipsy z čierneho koreňa:

1. 2 ks čierneho koreňa nastrúhame na jemné plátky a osmažíme v rastlinnom oleji na chipsy. Po vytiahnutí osolíme.

Kávovo-jalovcový prach:

1. Kávové zrná a jalovec rozdrvíme na prach.

Servírovanie:

Na vybraný tanier dáme cibuľovo-slaninové chutney, čierny koreň, chipsy z čierneho koreňa, dozdobíme kôprom a perlovými cibuľkami. Posypeme kávovo-jalovcovým prachom.



Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora