Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Žihľavová polievka

koprivova_polevka-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minut

Ingrediencie:

 
  • 250 g mladých žihliav
  • 500 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 50 g šalotky
  • maslo alebo ghí na opraženie šalotky
  • 100 ml smotany
  • 50 ml bieleho vína
  • 4 vajcia
  • 50 g zemiakov
  • medvedí cesnak
  • soľ, čierne korenie 
     

Postup:

1. Šalotku zľahka opražíme na masle, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a podlejeme vínom.

2. Necháme prejsť varom a pridáme vývar.

3. Varíme do zmäknutia zemiakov, pridáme najemno nasekané listy žihľavy, medvedí cesnak a krátko povaríme.

4. Pridáme smotanu, osolíme a okoreníme.

5. Polievku podávame posypanú čerstvými bylinkami, možno ju doplniť aj vajcom.

 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina