Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Thajský vývar

Thajský vývar

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy:cca 4 hodin

Ingrediencoe:

 
  • 1 500 g mäsitých hovädzích rebier
  • 1 väčšia cibuľa
  • 5 mrkvou
  • 5 šalotiek
  • 4 stonky jarnej cibuľky
  • 4 stonky citrónovej trávy
  • 2 polievkové lyžice nasekaného cesnaku
  • 2 polievkové lyžice nasekaného zázvoru
  • 2 červené thajskej papričky
  • 4 gáfrové listy (nie sú nutné)
  • 3 Hviezdičky badiánu
  • 1 celá škorica
  • 4 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 8 polievkových lyžíc rybej omáčky
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 limety
  • Soľ, korenie

Postup: 

1. Citrónovú trávu, cesnak, gáfrové listy, zázvor a čili papričky vložíme do robotu a rozmixujeme spoločne s olejom v pastu, alebo roztlčieme v mažiari, prípadne nasekáme nadrobno.

2. Väčšia hrniec s nepriľnavým dnom rozpálime na väčšom plameni.

3. Hovädzie rebrá osolíme, okoreníme a opečieme ich v hrnci na troške oleja zo všetkých strán, aby sa zatiahla. Odložíme bokom na tanier. V rovnakom hrnci (zmiernime plameň) opekáme na oleji pripravenú pastu z citrónovej trávy zhruba 2-3 minúty a pridáme škoricu a badián. Zasypeme cukrom, necháme trochu skaramelizovať, pridáme opečená rebrá, rozkrojenú cibuľu a potom podlejeme rybie omáčkou, sójovou omáčkou a vodou tak, aby rebrá bola zakrytá, ale z vody trochu vyčnievala.

4. Vaříme na miernom plameni približne 3 hodiny, kým mäso nezmäkne.

5. Medzitým nakrájame mrkvu a šalotku na kusy veľké asi ako malíček a na panvici alebo v rúre zeleninu opečieme na farbu tak, aby zostala chrumkavá. Osolíme a okoreníme.

6. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a precedíme korenia. Vývar dochutíme soľou, korením, limetovou šťavou, prípadne pridáme rybaciu omáčku tak, aby sme docielili silné chuti.

7. Do misiek pripravíme uvarené rezance, hovädzie rebro, pečenú mrkva, šalotku, zalejeme vývarom a ihneď podávame.

 

Náš tip: RECEPT POCHÁDZA Z KNIHY najfarebnejšie KUCHÁRKA, ktorej autorky JE KAMILA RUNDUSOVÁ ALIAS Kamu


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina