Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tekvicová polievka


Počet porcií: 4
Obtiažnost:☆☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

 
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 500 g zemiakov
  • 250 g kvaseného kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 klobáska
  • 1 lyžica masti
  • 1 lyžice múky
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lyžičky rasce
  • soľ

Postup:

1. Kapusta očistite. Odstráňte vrchné listy, rozkrojte na pol a vykrojte hlúb. Kapusta nakrouhejte na kruhadle alebo na mandolínu.

2. Nastrúhané kapustu dajte do veľkej misy (alebo inej nádoby) a pridajte odmerané množstvo soli. Kapusta je potom potrebné poriadne premiešať a podrviť. Menšie množstvo zvládnete ručne, väčšie množstvo zoberte tĺkom alebo rovno pošlapejte. Nasolené kapusta nechajte odležať, kým nepustí šťavu.

3. Kapusta postupne plňte do pripravenej nádoby na kvasenie - zelák, poháre s viečkom, alebo nádoba s kvasnú zátkou. Kapusta ukladajte vo vrstvách a vždy poriadne utlačte, čo najviac to pôjde.

4. Poslednú vrstvu kapusty zalejte kapustovú šťavou, zaťažte a nechajte kvasiť. Kapusta musí byť pod hladinou a nesmie byť v kontakte so vzduchom. Pri teplotách okolo 15 ° C to trvá 2 až 3 týždne. Pri izbovej teplote kapusty kvasí rýchlejšie (ale o to búrlivejšie, tak pozor na pretekajúca šťavu).

 

Pripravené v spolupráci s food blogerom pánom Cuketkou



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina