Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Polievka zo sladkovodných rýb

Polievka zo sladkovodných rýb

Počet porcií: 10
Obtiažnost:☆☆☆
Čas prípravy: 2 hod 30 min

Ingrediencie:

Vývar:

 
  • 2000 g kaprie hlavy
  • 100 g mrkva
  • 100 g zeler buľva
  • 80 g petržlen koreňový
  • 100 g Horeca Select cibuľa žltá
  • 1 g Horeca Select bobkový list
  • 1 g Horeca Select nové korenie
  • 1 g Horeca Select korenie čierne, celé
  • 150 g olej slnečnicový

Polievka:

 
  • 15 g soľ kamenná
  • 100 g mrkva
  • 100 g zeler buľva
  • 80 g petržlen koreňový
  • 400 g paradajky datľové
  • 150 g olej slnečnicový
  • 200 g paprika žltá, čerstvá
  • 80 g pstruh filetovaný
  • 80 g amur pitvaný
  • 80 g maslo 82 %
  • 10 g Horeca Select petržlenová vňať čerstvá


Cena za jednu porciu:
0,61 €

Pracovný postup:

Príprava vývaru (cca 2 hodiny):

1. Kaprie hlavy očistíme, vyberieme žiabre a oči.

2. Na časti tuku orestujeme očistenú, na kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, zalejeme ju studenou vodou, osolíme, pridáme kaprie hlavy a pozvoľna zavaríme.

3. Pomocou naberačky zoberieme z povrchu zrazené bielkoviny, pridáme korenie a znížime príkon tepla.

4. Vývar ťaháme 1 hodinu. Potom vývar vypneme a ponecháme čiastočne vychladnúť.

5. Chuť vývaru sa zosilní a kaly sa usadia na dno hrnca.

6. Vývar následne pomocou naberačky precedíme cez jemné sitko.


Príprava polievky (cca 15 minút):

1. Zvyšnú časť koreňovej zeleniny nakrájame na kocky cca 7 mm, pridáme 2/3 olúpaných paradajok a krátko orestujeme.

2. Zalejeme rybím vývarom, ochutíme soľou, prípadne cukrom a redukujeme.

Príprava paprík a paradajok (cca 30 minút):

1.  Celé papriky potrieme dôkladne olejom.

2. Vložíme ich na plech na pečenie a pečieme ich v rúre pri 200 °C cca 15 minút do hnedej farby. Šupka paprík tým tzv. spuchrie.

3. Po upečení ich prikryjeme pokrievkou a necháme ich zapariť na cca 10 minút.

4. Potom papriky ošúpeme a dužinu nakrájame na prúžky.

5. Paradajky zľahka nakrojíme na špičke do kríža.

6. Na 10 sekúnd ich ponoríme do dostatočného množstva vriacej vody.

7. Následne ich vyberieme podberákom a ihneď ich schladíme v studenej vode.

8. Rozkrojené špičky sa mierne odlupujú od dužiny a tým sa nám dobre lúpajú.

9. Olúpané paradajky rozkrojíme na štvrtiny a vykrojíme jadrovníky.

Príprava rýb (cca 15 minút):

1. Filé rýb očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky.

2. Následne ich v panvici opekáme na masle kožou dole do 2/3 prepečenosti mäsa a jemne ich osolíme.

3. Pri servírovaní kúsky rýb vkladáme priamo do polievky. 



Tipy kuchaře:

1. Nie je vhodné rybí vývar ťahať dlho, pretože môže zhorknúť. Príprava polievky je jednoduchá, musíme však dôsledne rešpektovať zásady prípravy vývaru.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora