Postup:
1. Papriky umyjeme, osušíme a vložíme na rozpálený gril.
2. Opekáme zo všetkých strán, kým nie je dužina mäkká a šupka takmer čierna.
3. Medzitým olúpeme šalotky a cesnak a oboje nadrobno nasekáme.
4. Šalotku, cesnak a bylinky nakrájame, pridáme do vývaru a vo vhodnej nádobe ho umiestnime na rošt, aby sa pozvoľna zohrial.
5. Opečené papriky zbavíme tmavej šupky pomocou malého noža.
6. Potom ich opatrne rozpolíme a lyžicou odstránime vnútorné rebrá a semená.
7. Dužinu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do vývaru a rozmixujeme na jemné pyré.
8. Polievku ochutíme mletou paprikou, soľou a korením a necháme ju znova zohriať.
9. Pri podávaní ju na tanieri jemne pokvapkáme olivovým olejom.