Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pho s ryžovými rezancami a krevetami

pho-s-ryzovymi-nudlemi-a-krevetami-400

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3 h 30 min

Ingrediencie:

Polievka:

 
  • 2 000 g kurací vývar, vlastná výroba
  • 30 g zázvor čerstvý
  • 1 g badián celý
  • 1 g škorica celá
  • 0,5 g klinček
  • 10 g chilli čerstvé
  • 0,5 g kardamóm celý

Vložky do polievky:

 
  • 500 g ryžové rezance stredne široké
  • 500 g krevety lúpané, mrazené
  • 30 g koriander čerstvý
  • 200 g cibuľka lahůdková
  • 10 g sójová omáčka ľahká
  • 50 g rybia omáčka
  • 10 g chilli čerstvé
  • 20 g mäta čerstvá
  • 10 g thajská bazalka
  • 10 g mäta vietnamská
  • 10 g koriander pílkovitý
  • 150 g mungo klíčky dlhé
  • 200 g limetky
  • 20 g cukor trstinový


Postup:

Príprava rezancov (cca 5 minút):

1. Ryžové rezance vložíme do horúcej vody a necháme ich asi 10 minút namočené. Rezance sú stredne mäkké.

2. Následne ich vyberieme a teplé vložíme do misky, v ktorej servírujeme polievku a zalejeme ich horúcim ochuteným kuracím vývarom. 

 

Príprava kuracieho vývaru a kreviet (cca 180 minút):

1. Očistený čerstvý zázvor pozdĺžne rozkrojíme, a s korením opečieme na panvici dohneda.

2. Potom všetko vložíme do vývaru a tiahneme asi 3 hodiny. Následne vývar precedíme.


Príprava odvaru z korenia (cca 20 minút):

1. Do nádoby s vodou vložíme celú škoricu, badián, kardamóm, klinček a privedieme k varu.

2. Následne odvar odstavíme a necháme 20 minút vylúhovať.


Dohotovenie vývaru (cca 5 minút):

1. Horúci kurací vývar pred servírovaním ochutíme rybiou omáčkou, ľahkou sójovou omáčkou, trstinovým cukrom, odvarom z korenia a šťavou z limetky. Potom ho servírujeme.


Príprava kreviet (cca 5 minút):

1. Mrazené, surové a lúpané krevety necháme pozvoľna rozmraziť. Pred servírovaním ich vložíme do horúceho vývaru a prehrejeme ich.

2. Krevety sa sfarbia doružova. Následne ich vyberieme a ihneď servírujeme.


Servírovanie:

Namočené rezance vložíme do sitka a na chvíľku ponoríme do horúcej vody, aby sa rezance prehriali. Do teplej misky vložíme klíčky, namočené rezance, prehriate krevety, čerstvé bylinky, chilli, a nakoniec všetko zalejeme horúcim ochuteným vývarom. Polievku doplníme rezom limetky.

Komentár kuchára:

Táto polievka má mnoho variantov. K jej príprave môžeme použiť aj silný hovädzí vývar zo špikových kostí, ktorý doplníme hovädzím mäsom a ochutíme badiánom, škoricou,
kardamómom. Polievku servírujeme aj s kuracím mäsom, vongolami alebo s hubami shi-také a lahôdkovou cibuľkou. Aj rezance môžeme použiť bezvaječné pšeničné alebo ramen rezance, ktoré pripravujeme rovnakým spôsobom ako rezance ryžové. Na doplnenie môžeme použiť aj vietnamskú bazalku, mexický koriander, perilu alebo bambusové výhonky. Na ochutenie vývaru môžeme použiť aj vietnamskú pálivú chilli omáčku alebo omáčku kikkoman.




Archív receptov

Culinar

Ryby a plody mora