Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Boršč

Boršč

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 2 h 30 min

Ingrediencie: 

 
  • 2000 ml hovädzieho vývaru
  • 600 g mäsa na polievku
  • 1 cibuľa
  • 6 klinčekov
  • 2 bobkové listy
  • ½ póru
  • 2 mrkvy
  • 1/8 zeleru
  • 600 g zemiakov
  • ¼ bielej kapusty
  • 600 g cvikly
  • 2 malé cibule
  • 1 citrón
  • 2 paradajky
  • 1 sladká paprika
  • petržlenová vňať
  • soľ, čierne korenie

Postup:


1.
Do vývaru vložíme mäso na polievku, privedieme do varu a odoberieme penu.

2. Cibuľu prešpikujeme klinčekmi a bobkovými listami a pridáme ju do vývaru.

3. Pomaly varíme asi 1,5 hodiny.

4. Keď sa mäso začne pri prepichnutí vidličkou rozpadať, vyberieme ho z vývaru a odložíme nabok. Spolu s mäsom vyberieme aj cibuľu.

5. Zeleninu a zemiaky nakrájame na tenké rezance, vložíme ich do vývaru a varíme, kým nie sú „nazhryz“.

6. Potom pridáme bielu kapustu.

7. Na prúžky nakrájanú cviklu zľahka podusíme v panvici.

8. Pridáme cibuľu a šťavu z citróna.  Prisypeme zvyšok zeleniny a podusíme  ďalších 5 minút.

9. Potom zmes pridáme do vývaru, krátko povaríme a ochutíme soľou a korením.

10. Pred podávaním nakrájame uvarené mäso na kúsky a vhodíme ho späťdo polievky.

11. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

12. Na tanieri možno boršč dozdobiť ešte kyslou smotanou alebo crème fraîche. 


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Zelenina