Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zemiakové knedle

Zemiakové knedle

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 2 000 g Horeca Select Zemiaky varný typ B
  • 600 g Horeca Select Krupička jemná
  • 100 g Vajcia
  • 20 g Soľ kamenná
  • 70 g Maslo 82%

 

 

    Orientačná cena za porciu: 0,21 €

Príprava cesta (cca 45 minút):

1. Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka a ešte teplé olúpeme.

2. Po vychladnutí ich nastrúhame do misy (najlepšie ručne) na jemnom strúhadle s ostrými očkami.

3. Nasypeme na ne jemnú krupičku, prstami najskôr rozdrobíme hrudky zemiakov a jemne ich premiesime s múkou tak, aby boli sypké.

4. Potom pridáme vajce, soľ a všetky suroviny premiešame, nestláčame. Cesto sa mierne drobí.

5. Následne si cesto navážime na 600 g kusy.

6. Postupne ich spracujeme na pevné cesto a potom z neho vyváľame valček – knedľu s priemerom 6 cm.

7. Knedle musíme pri tvarovaní dobre utiahnuť, pretože potom by sa nám uprostred urobil vzduchový otvor, ktorý by mal za následok rozpadnutie nakrájanej knedle.


Varenie knedlí (cca 25 minút):

1. Hladko vytvarované knedle vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 20 minút.

2. Po vybratí knedlí z vody si namočíme ruky do studenej vody a otrieme nimi knedľu.

3. Tým je knedlľa hladká aj po uvarení. Nakoniec ich potrieme rozpusteným maslom.

4. Na plátky krájame až po miernom schladení, aby sa knedle nezdeformovali.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Další sortiment