Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Veľkonočná plnka

velikonocni_nadivka-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 minut

Ingrediencie:

 
  • 5 špaldových žemlí
  • 200 g vareného údeného mäsa
  • 200 ml  mlieka
  • 4 vajcia
  • 75 g masla
  • 2 hrste žihľavy
  • 1 hrsť listového petržlenu
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • maslo na vymastenie formy 

Postup:

1. Pečivo nakrájajte na malé kocky. Dajte na plech a vysušte pri teplote 150 °C (asi 15 až 20 minút). Rúru si rozohrejte na 180 °C.

2. Žihľavy sparte vo vriacej vode. Sceďte a ihneď schlaďte v studenej vode. Znovu sceďte, vytlačte prebytočnú vodu a nakrájajte. Petržlen nasekajte nadrobno. Údené mäso nakrájajte na kúsky.

3. Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Žĺtky rozšľahajte v mise. Bielky so štipkou soli vyšľahajte na tuhý sneh. Maslo rozpustite v kastróliku. Guľatú formu na koláč alebo pekáčik vymažte maslom.

4. Do misy dajte pečivo. Zalejte mliekom a opatrne premiešajte. Pridajte údené mäso, petržlen, sparené žihľavy, žĺtky a maslo. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.

5. Opatrne premiešajte. Pridajte menšiu časť snehu z bielkov a jemne premiešajte. Potom pridajte zvyšok snehu a znova sneh jemne zapracujte. Pripravenú zmes dajte do vymastenej formy a rovnomerne rozložte. Dajte do rúry a pečte dozlatista (asi 30 minút).

 


Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina