Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Omáčka Nuoc Cham

omacka_nuoc_cham-400

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 20 minut

Ingrediencie:

 
  • 6 polievkových lyžíc vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 3 polievkové lyžice rybacej omáčky
  • 2 – 3 polievkové lyžice limetkovej šťavy alebo octu
  • ½ polievkovej lyžice najemno nasekaného cesnaku
  • 1 nasekaná bird‘s eye čili paprička

Postup:

1. Vodu nalejeme do malého kastrólika a privedieme k varu.

2. Potom ju prelejeme do mištičky a pridáme limetkovú šťavu alebo ocot a rybaciu omáčku.

3. Prisypeme cukor a miešame tak dlho, kým sa nerozpustí.

4. Nakoniec do omáčky vmiešame cesnak a čili papričku.

 

TIP Kamu: Najväčšie kúzlo vietnamskej kuchyne spočíva v ľahkosti – patrí k najzdravším na svete. Mraky čerstvých byliniek podporujú trávenie a štartujú metabolizmus, a preto sú všetci Vietnamci takí štíhli. Mali by sme sa od nich viac inšpirovať.



Archív receptov

Culinar

Mäso a hydina