Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Lokše

Lokše

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 1 800 g Horeca Select Zemiaky varný typ B
  • 600 g Múka hladká
  • 100 g Horeca Select Masť bravčová, škvarená 
  • 20 g Soľ kamenná
  • 100 g Vajcia (v prípade potreby)

 

 

    Orientačná cena za porciu: 0,31 €

Postup: 

1. Uvarené zemiaky olúpeme.

2. Vychladnuté ich nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce, soľ a spracujeme.

3. Cesto vyváľame na plát 2 mm vysoký, vykrajujeme placky, ktoré opekáme nasucho na kameni či železnej platni.

4. Doma použijeme malé množstvo masti a ťažkú panvicu.

5. Po upečení a pri servírovaní lokše potierame masťou.


Tip šéfkuchára

Zemiakové cesto dlhým spracovaním redne, preto s ním pracujte po malých, rýchlo spracovateľných častiach.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Culinar

Další sortiment